Treziți-vă, bă! -VI-. Epidemia de neo-liberalism

Pandemia de coronavirus zdruncină serios marile imperii, UE, SUA.

În astfel de vremuri, cînd imperiile sînt slăbite, e ocazia perfectă pentru țările mici să își vadă de interesele lor.

Ar putea să fie ocazia ca România să își refacă economia, producția industrială, agricultura, să ne recuperăm terenurile agricole vîndute străinilor, că tot e stare de urgență, statul să răscumpere companiile strategice din energie, că tot sînt bursele prăbușite.

România ar putea redeveni a românilor, iar românii ar putea redeveni o nație, o societate unită, cu oameni mîndri și stăpîni la ei acasă.

Ar putea, dar pentru asta ar fi trebuit să avem la conducere oameni vizionari, responsabili, curajoși și patrioți.

Nu niște năpîrci proaste, ticăloase și trădătoare, ultimile rușini de oameni, așa cum sînt cei care conduc azi țara noastră.

Uniunea Europeană, globalismul, libera circulație, diaspora, piața liberă, sistemul financiar-bancar, mîna invizibilă și preceptele neo-liberale – idoli falși la care se închină guvernarea PNL, înscăunată ilegal de Zapciul Culaie, în dauna sănătății, a bunăstării și chiar a vieții poporului român.

În timp ce stîlpiii UE, Germania și Franța, au fost chiar primele țări care au interzis exportul de echipamente medicale, Romania nu a făcut-o, în numele liberei circulații a mărfurilor.

Așa se face că acum există firme care exportă echipamente medicale în alte țări din UE.

Iar Guvernul refuză să plafoneze prețurile alimentelor, în contextul epidemiei de coronavirus, în numele așa-zisei piețe libere, măsură pe care alte țări au luat-o deja.

Tot în numele pieței libere, Orban și compania nu susțin deloc fabricile de stat din Romania să dea drumul la producția de medicamente, echipamente medicale, soluții pentru dezinfectare și nici industria alimentară, să asigure alimentele necesare populației.

Între timp, în Spania, Franța și chiar în Germania guvernele au rechiziționat tot ce era nevoie pentru a susține sistemul public de sănătate, de la spitale private la companii private din zona serviciilor medicale și a cercetării.

În România, în schimb, toți șmecherii, de la Cătălin Botezatu la bărba-su lui Esca s-au băgat în producția privată de măști medicinale, pe care le comercializează la super-preț.

De-aia nu dă Guvernul drumul la producția de stat? Ca să îmbogățească niște șmecheri?

Și atunci nu merită scoși în piața publică și bătuți cu pietre?

Toți prostovanii de la noi, altfel, de dreapta, se miră cu deștu’ în gură, ia uite domne’ ce tari sînt nemții, ce sistem medical au, ce mortalitate redusă în epidemia de coronavirus, ce eficienți pot să fie, ce bine s-au descurcat împotriva covid…

Păi, în primul rând, Germania are cel mai bine finanțat sistem medical din Europa – finanțat de către cine?

Da, finanțat de către stat – în timp ce nouă Germania ne-a impus prin UE privatizarea sistemului de sănătate și un număr maxim de paturi în sistemul de stat.

Și, secundo, de unde are Germania resurse financiare așa de mari? Păi, normal, din mulgerea coloniilor din UE, adică inclusiv a proștilor din România.

Și prostovanii cască ochii și aplaudă, în timp ce Guvernul de la București nu ia practic nici o măsură pentru testarea masivă populației, deși Organizația Mondială a Sănătății a indicat deja că aceasta este singura cale eficientă în lupta pentru stoparea epidemiei.

La noi nici nu e nevoie însă ca Guvernul să facă ceva.

Pe români îi va testa în masă mîna invizibilă.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg