Specialistul Daea se luptă cu mistrețul paralel

Preambul:
”Eu am zeci de ani de muncă care este efectivă” – Oaie Daea.

Pentru cei ce nu își mai aduc aminte, în 2005-2006 a avut loc marele tărăboi legat de ”gripa aviară”, în timpul căruia Gheorghe Flutur, din poziția de ministru al Agriculturii și Călin Popescu-Tăriceanu, ca Prim-Ministru, au distrus industria cărnii de pui din România și au sărăcit sute, poate mii de gospodării, omorîndu-le păsările domestice și lăsîndu-i pe oameni, mulți dintre ei aflați deja la limita sărăciei, fără o sursă importantă de existență.

Azi, în 2018, nu pare deloc nepotrivită o comparație între situația din 2005-2006 și ceea ce se întîmplă cu scandalul pestei porcine: poate fi recunoscut fix același modus operandi ca la gripa aviară, cu mii de animale sănătoase ucise de pomană, fără măcar să se mai deranjeze cineva să le facă analize.

Similitudini există și în privința factorului de transmitere a virusului, invocat de autorități: atunci pelicanii, acum mistreții din Deltă… , nimeni nu s-a deranjat și nu se deranjează să explice însă cum au pătruns pelicanii și mistreții în combinatele avicole și porcine.

Mai mult decît atît. Pentru cine a avut urechi să audă, au existat, la vremea respectivă, medici veterinari suficient de curajoși să atragă atenția asupra faptului că gripa aviară e un lucru comun la păsările sălbatice, mai exact virusul responsabil de declanșarea ei, pe care majoritatea îl poartă, în formă latentă.

Iar la păsările domestice nu a fost identificată nici urmă de virus, cele bolnave și care au murit avînd PSEUDO Gripă Aviară, o boală foarte cunoscută și întîlnită în mediul rural la noi, ce apare mai ales pe fondul ținerii păsărilor în condiții de igienă precară și care poate fi combătută cu un simplu vaccin făcut o dată pe an.

Azi, cînd autoritățile au dat verde la masacrarea mistreților, cînd ministrul de la Agricultură vorbeste nonșalant despre incendierea recoltelor prin care au trecut mistreții, pentru a opri, chipurile, răspîndirea virusului pestei porcine, au fost omorîți deja între trei și patru mii de porci sălbatici, dar virusul nu a fost indentificat în rîndul animalelor ucise!

Asta nu îl împiedică însă pe Oaie Daea să vorbească pe un ton triumfalist despre faptul că România va înregistra anul acesta cea mai mare producție de grîu din istorie.

Daea(sic!) mănîncă românii pîine făcută din aluat congelat importat?!

Și care Românie a bătut recordul la producția de grîu? Fermele italiene și daneze din Vestul țării? În ce măsură terenul arabil cumpărat de străini mai e România?

După ce Danemarca își va instala mega-fermele industriale de porci, în locul celor românești, distruse de un ministru inconștient, iar porcul ”danez”, crescut artificial, va înlocui porcul autohton, crecut în bătătură, tot așa se va lăuda Daea, că a crescut producția de carne de porc în Romania?

Pentru că au fost deja emise în mod public semnale prin care se cere interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile domestice. Tot pentru a limita transmiterea virusului pestei porcine, desigur, nu pentru a pava calea cărnii de porc importate și a îi obliga pe români să cumpere ce le bagă alții cu forța pe gît!

Diferența între ”gripa aviară” și ”pesta porcină” constă în faptul că, spre deosebire de Flutur, Oaie Daea se laudă că este mare patriot, în timp ce aplică disciplinat tacticile imperialiste de distrugere a economiei naționale, bașca se găsesc o grămadă de naivi care să se uite în gura lui!

Iar slugile din presă prestează propagandă pentru Stăpînirea străină, în loc să gîndească sau sa facă anchete jurnalistice.

Trebuie spus că în 2006, chiar cînd scandalul gripei aviare era mai mare, mass media înnebunise și isterizase populația, care se panica și suna disperată la 112 dacă vedea un găinaț de vrabie, cînd se propunea (vă sună cunoscut?) interzicerea creșterii păsărilor domestice în gospodării, tot subiectul s-a sfîrșit subit și definitiv.

Cum?

Președintele țării, nimeni altul decît Traian Băsescu, ei da, chiar el, a condus o ședință de guvern, unde le-a spus Premierului și celorlalți din Executiv, nu se știe din ce motive, ceva de genul: ”mai terminați bă dracului o dată, cu aviara asta!”.

Și asta a fost gripa aviară în România!

Acum, cu pesta porcină, cine trebuie să se ducă peste guvernul de analfabeți al PSD și să îi dea o mătură după ceafă berbecului prost de la Agricultură?

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg