Realitatea de după oglindă -VII-. Iluzia instituțiilor europene

 

Să fim serioși! Rovana Plumb nu e nici un munte de onorabilitate, nici vreo profesionistă desăvîrșită!

E la fel de morală și de profesionistă ca toți politicienii de pretutindeni, dar și ca birocrații inutili de la UE.

Oricît ar încerca niște politruci de cea mai joasă speță, susținuți de propaganda securistă din România, să tragă spuza pe turta lor, chestiunea respingerii nominalizării Rovanei Plumb de către Parlamentul European, prin comisia juridică, nu are nimic de-a face cu persoana în sine.

Avem de fapt de-a face cu un proces mult mai profund și cu consecințe pe termen lung.

Ați lucrat vreodată pentru occidentali? Dacă ați lucrat și nu ați fost cei mai umili dintre angajați, atunci știți că, o dată ce iau pe cineva la ochi, occidentalii nu îl uită niciodată.

Despre asta este de fapt vorba: cei ce dictează în Turnul de Fildeș de la Bruxelles au luat la ochi țările din Estul Europei care au îndrăznit să cîrîie împotriva nedreptăților Comisiei Europene.

Pentru că nu doar nominalizarea României a fost respinsă, ci și a Ungariei, iar a Poloniei nu se simte nici ea prea bine.

În schimb, propunerile pentru comisari europeni venite din partea Franței și a Belgiei au trecut ca prin brînză de comisia juridică, deși se confruntau cu acuzații mult mai grave, de corupție și spălare de bani.

Asistăm de fapt la oficializarea schismei dintre Vestul și Estul Europei, schismă care a existat și pînă acum, dar s-a tot încercat acoperirea ei cu vorbe frumoase.

Acum nici măcar nu se mai încearcă. Occidentalii au trecut deja la amenințări directe, amenințări care vor fi concretizate în curînd prin bugetul separat pentru zona euro și cu tăierea sau diminuarea semnificativă a fondurilor europene, laolaltă cu sancțiuni financiare care vor fi aplicate prin diverse proceduri de infringement împotriva țărilor din plutonul doi al UE.

Barca Uniunii Europene a început deja să ia apă. Doar niște sinucigași vor rămîne pînă la capăt în ea, așteptînd colacul de salvare, ca să se înnece pe acordurile Odei Bucuriei a lui Beethoven.

Occidentalii nu salvează pe nimeni. Ei vor călca pe capetele celor slabi ca să se țină la suprafață.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg


Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg