Realitatea de după oglindă -VI-. Iluzia reprezentativității

În ciuda prezenței spectaculoase la vot, pe care nu mai contenesc unii să o anticipeze, realitatea este că alegerile europarlamentare din 2019 stîrnesc foarte puțin interes în rîndurile populației.

Nu este deloc întîmplătoare campania virulentă dusă de toate trompetele media, prin care se încearcă salvarea aparențelor și atragerea la vot a unui număr cît se poate de mare de naivi.

Cei din PNL, USR-PLUS și PMP se mint singuri frumos că se află în opoziție și se vor mai afla mult și bine acolo, ieșind din scena politică pe poarta din dos a istoriei, din cauza faptului că votanții lor preferă să stea acasă și să nu se prezinte la urne.

De cealaltă parte, la PSD, se mănîncă roșii la greu: nici nu au nevoie social-democrații să facă altceva, din moment ce toate atuurile lor electorale vin tocmai din partea celor mai penibili slugoi ai Stăpînirii străine, ”opoziția” trădătoare de țară, în frunte cu Zapciul Culaie de la Sibiu, care nu mai contenesc să promită cît mai multă Europă, tot mai multă Europă, Europă pînă în măduva oaselor, europenizarea totală, europenizarea profundă, europenizarea de zeci și sute de catralioane de ori mai multă decît pînă acum șamd.

Cu asemenea închipuri de contra-candidați, nici nu este de mirare că PSD va cîștiga euro-parlamentarele en fanfare, deși are cei mai slabi comunicatori publici din toată istoria post-decembristă a partidului.

Marionetele ce formează ”clasa politică” românească trec cu vederea un lucru extrem de important: românii nu se prezintă la urne pentru că nici o ofertă electorală nu vine în întâmpinarea dorințelor lor.

Cei 20-30% care votează, dintre care circa 30% cu PSD, reprezintă exact susținătorii actualelor partide de pe scena politică, cu tot cu activele de partid, precum și cei care se mai lasă prostiți de manipulări, de amenințări, de perdele de fum și de faptul că trebuie să ”voteze răul cel mai mic”, de teamă să nu preia unii sau alții puterea.

PSD, PNL, USR, PLUS, PMP și celelalte forme butaforice de pe scena intereselor economice ale rețelelor mafiote-securiste ce conduc România ar trebui să aibă grijă ce declară că își doresc.

Căci, dacă li se va oferi ocazia și va apărea un partid cu adevărat național, care să apere interesele României în fața globalizării și a stăpînilor externi, românii chiar s-ar putea să iasă masiv la vot, pentru a mătura de pe scena publică tristele figuri așa-zis politice, care de 30 de ani joacă un teatru al absurdului, întrecîndu-se care să își trădeze mai abitir țara și alegătorii.

Pînă atunci, mimarea, în diverese ocazii, a actului democratic, prin pretinse manifestări electorale, nu reprezintă decît un circ ieftin pentru a oferi Stăpînirii străine posibilitatea să aleagă care sînt cele mai devotate slugi, pentru a le plasa în pozițiile-cheie ale coloniei.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg


Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg