Ospătar la autoservire

Nici nu a apucat lumea să răsufle ușurată, că a scăpat de individul găunos și slinos, care a ocupat timp de un an poziția de prim-ministru al României, cioclul care ținea cu tot dinadinsul să urce țara pe platformă și să o transporte la groapă, că hop!, din smîrcurile cadrelor de nădejde ale școlii de tehnocrați cu epoleți, își iți capul, ca un popîndău la soare și cu sforile care îl dirijează chiar mai la vedere decît predecesorul său, Ospătarul.

Ca toți chelnerii, Ospătarul a pozat inițial în genul de tip extrem de îndatoritor și săritor, gata să îți ia comanda și să asude pentru tine doar așa, din simțul datoriei îndeplinite, fără a a se gîndi o clipă la ciubuc.

Însă, după obiceiul neamurilor proaste, avîntul său a fost de vedere: o dată comanda preluată, a început să scuipe în farfuriile celor care l-au angajat, pe motiv că cei pe care trebuie să îi servească, poporul român, care-va-să-zică, nu se ridică la nivelul standardelor sale intelectuale, morale și a frezei sale decupată din revistele disco ale anilor ’80.

Trebuie spus că, asemeni unei mari părți a confraților săi, Ospatarul are un aer de dandy în mizerie, cu costum la două rînduri, freza dată cu un kil de gel și pantofii ascuțiți în vîrf, pe care scuipă periodic, pentru a-i lustrui cu mîneca de la cămașă.

O asemenea bunăstare de specimen nu putea să fie decît un adorator fierbinte al ”valorilor occidentale”, care desfidă Estul răpănos și Balcanii cei înpoiați, mult prea rămași în urmă pentru aerele sale de neo-conservator de la coada vacii.

Și cum stabilimentul în care lucrează părea că nu îi primește pe occidentali cu brațele deschise suficient de larg, Ospătarul s-a hotărît să rupă lanțurile și să își depășească, cu orice preț, condiția, pentru a ajunge șef de sală, în slujba zapciului Culaie și a stăpînilor săi din SUA și UE.

Din păcate pentru el, chiar și șef de sală dacă ajunge, la Guvern, va rămîne tot la stadiul de lustruitor de pantofi, pentru că Stăpînirea străină tratează deja România ca pe o autoservire de unde își ia singură ce dorește, iar ospătarii trădători de țară pot cel mult să îi care sacoșele.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg