Moșule, ți-ai dat foc la valiză!

foc la valiza

România se confruntă în prezent cu un ”cerc infracțional organizat în cadrul instituțiilor publice, care pune în pericol siguranța Statului de drept”, a declarat ieri Claudiu Dumitriu, Președintele Asociației Alianța pentru Combaterea Abuzurilor și vicepreședinte al Federației Naționale pentru Protecția Animalelor, cu ocazia conferinței de presă prin care s-a anunțat înființarea Grupului Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor – A.D.A.

Instituțiile publice au devenit ”cea mai gravă plagă a societății românești”, iar ”siguranța fizică a oamenilor care încearcă să se opună sistemului este serios amenințată”, a declarat Claudiu Dumitriu, cu aceeași ocazie.

Înființarea A.D.A. a fost realizată pe fondul abuzurilor fără precedent la care s-a dedat în ultima vreme Primăria Generală a Capitalei, care încalcă cu bună știință, prin instituțiile din subordine, decizia Curții de Apel București de a suspenda normele de aplicare pentru Legea 258/2013, cunoscută și cu denumirea de ”Legea Ionuț”.

Deși, o dată cu suspendarea normelor Legii Ionuț, activitatea Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor – ASPA, din cadrul Primăriei Generale, este practic scoasă în afara legii, angajații primăriei au continuat să prindă și să ucidă cîini fără stăpîn.

Mai mult decît atît – beneficiind de sprijinul necondiționat al primarului Sorin Oprescu și al instituțiilor de forță din sau cu care colaborează primăria – poliția locală și jandarmeria, angajații ASPA, precum și firmele private de hingheri contractate, de asemenea, ilegal, de Autoritate, s-au dedat la activități ce exced cu mult orice limită a legii: au atacat cetățenii de pe stradă pentru a le fura cîinii din lesă, au intrat pe proprietăți private și în adăposturile unor ONG-uri, în același scop.

Reacția unei părți a societății civile a fost promptă, iar cetățenii, puși în fața faptului că instituțiile Statului sînt cele care încalcă, în mod intenționat și flagrant, Legea, în loc să o pună în aplicare, au ieșit în stradă pentru a documenta și a atrage atenția asupra acestor ilegalități.

Siguranța cetățenilor este însă grav amenințată și drepturile lor brutal încălcate de Primăria Generală, nu doar prin faptul că li se refuză dreptul la exprimare și Sorin Oprescu a ales să le bage pumnul în gură, prin refuzul oricărei forme de dialog, dar angajații primăriei, fie că este vorba de hingheri sau de poliția locală, au atentat chiar la integritatea fizică a celor care au cerut nimic altceva decît respectarea legii.

În prezent s-a ajuns la situația complet inacceptabilă ca adevărate comandouri formate din angajați ASPA, ai poliției locale, ai firmelor private de hingheri angajate de primărie, la care iau parte si bărbați purtînd cagule pe față, să plece în fiecare noapte, încălcînd în mod asumat Legea, în raiduri de capturare a cîinilor fără stăpîn, în care sînt violentați, aproape seară de seară, cetățeni care cer respectarea legii și încetarea practicilor criminale ale ASPA.

Într-unul din aceste raiduri a fost rănit inclusiv un cetățean german, fapt ce a declanșat reacția ambasadei Germaniei la București.

Ecourile faptelor abominabile și ale ilegalităților fără măsură pe care le comit instituțiile Primăriei Generale, sub conducerea lui Sorin Oprescu, au depășit însă demult granițele țării: tot mai mulți iubitori de animale din Germania, Anglia și din întreaga Europă își anunță prezența la București, pentru a încerca să determine aplicarea legii, pe care Statul român o încalcă cu bună știință.

Astfel, europarlamentarul Stefan Bernhard Eck a condamnat ieri atacul hingherilor împotriva activiștilor români și germani.

Iar Janusz Wojciechowski, viitorul președinte al Integrupului pentru Bunăstarea animalelor din cadrul Parlamentului European, a sugerat deja cetățenilor europeni să boicoteze turismul românesc, pentru că ”România se află, acum, sub orice standard de civilizație” în ceea ce privește situația animalelor.

În plus, tot mai mulți cetățeni străini, care au luat parte, alături de activiștii români, la supravegherea ilegalităților ASPA, au declarat că își vor anunța autoritățile din țările lor și că le vor solicita să ia poziție împotriva gravelor încălcări ale drepturilor omului și a abuzurilor fără limite pe care le săvîrșesc Primăria Generală, Sorin Oprescu și ASPA.

În comunicatul de presă emis cu ocazia înființării A.D.A. se precizează: ”Membrii Grupului Social A.D.A. sunt reprezentanți ai societății civile, din diferite categorii profesionale (studenţi, profesori, jurnalişti, jurişti, economişti, medici, literaţi, ingineri, artişti şi multe altele), preocupaţi şi implicaţi în ceea ce priveşte modul civilizat de viaţă în Bucureşti şi bunele relaţii între administraţie şi cetăţeni. În această calitate, activăm voluntar şi susţinem rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, într-un mod uman, civilizat şi eficient. Precizăm că nu dorim în nici un caz perpetuarea existenţei lor în spaţiul urban, dar nu putem fi de acord nici cu modul păgubos, abuziv, barbar şi, în mare măsură, ilegal în care se acţionează actualmente în acest sens.”

Dacă Primarul General, orbit fiind de imensele interese financiare pe care le implică rezolvarea situației cîinilor fără stăpîn, nu este în stare să gestioneze, într-un mod civilizat, relația cu cei ce l-au ales și l-au pus în funcție, în speță, cetățenii Bucureștiului, tot ce mai are de făcut este să își dea demisia.

Oricum, și-a dat deja foc la valiză!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Versiunea în limba engleză AICI. English version HERE.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg