Mineriada celor 33 din subteran

mineriada 33

Încă dinainte de a deveni Premier, Victor Ponta și-a exhibat în toată splendoarea caracterul duplicitar și nimicnicia morală, cînd l-a lingușit cum a știut el mai bine pe Mihai Răzvan Ungureanu, în Parlament, la învestirea acestuia din urmă în funcția de Prim-Ministru.

Deși toată țara îi ura din ficați pe băsiști, deși Ponta clama lupta cu sistemul băsist, dorința de a se pune bine cu serviciile secrete și cu ambasadele străine l-a făcut să îl pupe în fund în văzul lumii pe MRU, spre scîrba infinită a tuturor celor ce încercau să vadă în USL o alternativă viabilă pentru România.

Ulterior, cu ocazia referendumului din vara lui 2012, cînd Ponta ajunsese deja șef al Executivului și se bucura de o uriașă susținere populară, alături de USL, așa cum poate nici o altă formațiune/alianță politică nu s-a bucurat în România post-decembristă, Ginerică a dat dovadă că posedă coloana vertebrală a unui vierme, atunci cînd s-a întors de la Bruxelles cu lista de obligații, notate de Barroso pe un șervețel, ce trebuiau îndeplinite pentru a fi Stăpînirea străină sigură că Băsescu rămîne zapciu peste România.

Mai mult decît atît. Uns din nou Premier, după alegerile din 2012, cîștigate en-fanfare de USL, cu un suport parlamentar de peste 70% și avînd de răspuns speranțelor uriașe ale populației, care abia aștepta ca România să se scuture de cancerul băsist, primul lucru pe care Ponta a găsit de cuviință să îl facă a fost să trădeze și să încheie infamul Pact de Coabitare cu Băsescu.

În continuare, a făcut, în ciuda promisiunilor de dinante de alegeri, tot ce a ținut de el ca să perpetueze caracatița băsistă ce a acaparat instituțiile Statului, totul culminînd cu numirea Luluței Koveși în funcția de procuror – șef al DNA.

Trădarea lui Ponta a fost permanentă și totală, sub prim-ministeriatul său România afundîndu-se și mai tare în statutul de colonie săracă și sărăcită, care trăiește exclusiv din exportul de materie primă și de resurse naturale, alături de consumul frenetic de produse importate de la Stăpîni, începînd cu cele tehnologice și terminînd cu cele alimentare.

Ponta nu a schimbat cu nimic politica criminală de vindere pe nimic a activelor Statului, nici în ceea ce privește privatizările frauduloase și cedarea controlului economiei naționale către Stăpînirea străină.

Toate acțiunile lui Victor Ponta, din poziția de Premier, au fost în dezavantajul evident al populației din România, al capitalului autohton și al micilor întreprinzători, iar profitul necondiționat al corporațiilor străine, al căror avocat devotat a fost, s-a plasat întotdeauna pe primul plan.

Nu a schimbat nimic din politica de trădare a României, dusă de înaintașii săi, fiind, din contră, un exemplu grețos de slugărnicie la adresa amabsadelor străine la București.

Guvernarea lui Victor Ponta are un puternic caracter neo-liberal, deși ”în acte” Premierul se prezintă a fi președintele unui partid de stînga. Ca atare, singurii muncitori din România de care i-a păsat lui Ponta au fost cei 33 de mineri ”baricadați” în mina de la Roșia Montană, alături de care a și coborît în subteran.

În rest, miile de șomeri aruncați în stradă de privatizările eșuate, bătrînii bătuți de jandarmi, în numele Chevron, la Pungești, miile de angajați nedreptățiți de Codul Muncii anacronic și anti-democratic implementat de guvernările Băsescu, sutele de țărani anchetați cu mîna pe Biblie, sau ridicați, în toiul nopții, cu autobuzele, pentru a da declarații la DNA, de către ”Justiția independentă” nășită de Traian Băsescu și Monica Macovei, nu au contat nici cît negru sub unghie pentru Victor Ponta.

El a trădat pe toată lumea, fără să clipească, și-a trădat alegătorii, susținătorii, partidul care l-a propulsat în funcția de Premier și chiar propria sa orientare politică, în numele intereselor grupului de securiști băsiști de la Cluj, a căror unealtă este, și a trădării intereselor naționale.

Acum, cînd băsiștii găunoși, cu care a tot încheiat el pacte de coabitare, trădîndu-și alegătorii, îi cer violent demisia și se pregătesc să îl trateze cu binefacerile veceului turcesc, viermele de Ponta nu e în stare să facă altceva decît să ceară clemență de la ambasadele străine, adică de la Stăpînirea care face și desface, dă și ia funcțiile de vechili năimiți să îi reprezinte interesele în colonia numită România.

Pe cei care l-au votat în 2012 oricum nu îi mai reprezintă, pentru că guvernele Ponta au fost mai obtuze la vocea străzii, atrăgîndu-și antipatia mai repede chiar și decît cele conduse de celebrul comic al micului ecran ce răspunde la numele de Emil Boc.

Slugoiul trepanat care este Ponta nu a înțeles nici în al 12-lea ceas că datorează funcția de Prim – Ministru milioanelor de români care au votat în decembrie 2012 USL-ul, încurcînd astfel, pentru scurt timp, planurile Stăpînirii străine cu România. Nu a priceput că forul de conducere al UE, Comsia Europeană, vrea un partid popular unic în țara noastră, care să aplice întocmai și fără să crîcnească directivele europene privind continuarea austerității, în fapt continuarea jafului și a spolierii României.

Nu a înțeles, în condiția lui de slugă măruntă, că cel mai important sprijin pe care îl putea primi ar fi venit tot de la cei sărăciți și jefuiți de UE și de corporațiile străine, adică de la românii de rînd.

De la alegătorii cărora le-a promis, alături de Crin Antonescu, un alt trădător abject, marea cu sarea, pentru a le obține voturile, pe care i-au păcălit cu ”revoluția bunului-simț”, cu angajamente privind un trai decent, într-o țară în care cetățenii nu sînt umiliți și furați de către instituțiile Statului, în care autoritățile nu omoară animale și oameni și nu distrug mediul doar că să își îngroașe la nesfîrșit portofelele, pentru ca ulterior să se grăbească să îi trădeze în toate modurile posibile.

Ponta mai are însă o șansă, înainte ca favoriții Stăpînirii străine, Culaie Ionescu, PD-L și ”Justiția independentă”, să îl trimită la facultate pe termen lung, ca să își dea acolo niște doctorate pe bune: minerii blocați în suberan la Roșia Montană pot oricînd să plece spre București, în apărarea sa, pentru a porni Mineriada celor 33.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg