Here comes the kitschy girl

elenaudrea12

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării regionale şi Turismului (wow!), a declarat la sfîrşitul săptămînii trecute că staţiunea Mamaia este un kitsch. Această declaraţie, venită din partea unui, pardon, ales caracter ca Soarele Portocaliu, nu se poate constitui decît într-un compliment pentru staţiunea respectivă.

Altfel spus, Elena Udrea vorbeşte de funie în casa spînzuratului. Nici nu e de mirare însă, pentru că trebuie să ai un tupeu nelimitat, specific găştii portocalii, putem spune, numai ca să pronunţi cuvîntul kitsch, după seria de apariţii publice de-a dreptul penibile cu care ne-a obişnuit Udrea, încă de la început şi pînă în trecutul apropiat.

Trebuie să fii Elena Udrea pentru ca să spui, din postura de consilier prezidenţial, că Norvegia e o republică în Uniunea Europeană şi după aia să îţi dai cu părerea, imperturbabilă, ce e kitsch şi ce nu. Trebuie, de asemenea, să ai un obraz gros ca un cauciuc de iarnă, ca să te îmbraci sau, după caz, să te dezbraci cum o face Udrea şi sa mai ridici pretenţii asupra noţiunii de kitsch.

Mai mult decît atît, doar un spirit elevat, precum cel al ministresei, poate înghiţi fără să protesteze lopeţi de laude deşănţate, de prosternări slugarnice venite din parte lingăilor de partid şi de stat, pentru ca ulterior să vină şi să declare pe un ton răstit, de fată de cartier, că un anume lucrul sau un altul se încadrează în categoria kitschului.

Doar în România se putea întîmpla – din nou – ca o întruchipare kitschului, o personificare a prostului-gust şi a ţopîrlăniei să ajungă în postura oficială de dătătoare cu părerea despre ce e frumos şi ce nu e, iar opinia publică să caşte gura şi să nu sancţioneze în nici un fel această monstruozitate.

Şi nici măcar ăsta nu e cel mai rău lucru. Pentru că, în lipsa adevăratelor valori care să se manifeste publlic, Udrea a ajuns deja un model pentru toate decerebratele şi toţi frustraţii sexual care cred că actualul ministru al Dezvoltării şi Turismului reprezintă imaginea succesului, a femeii puternice, de carieră, eroină neînfricată, tovarăşă de viaţă şi de luptă, mamă iubitoare pentru toţi copiii patriei.

Se răsuceşte în mormînt de invidie Elena Ceauşescu.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Here comes the kitschy girl

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg