Florentin Pandele, unsoarea lui Dumnezeu în oraşul Voluntari

florentinpandele

Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, este, fără doar şi poate, un om la un milion, o personalitate cum rar mai poate fi întîlnită în vremurile noastre. Nu numai că este un intelectual rasat, doctor în ordine publică, siguranţă naţională şi ştiinţe militare deopotrivă, dar este şi un om cu un suflet deosebit, un creştin cu frica lui Dumnezeu care este în stare să îşi dea şi viaţa pentru aproapele său.

Sigur, răuvoitori şi invidioşi se găsesc şi se vor găsi întotdeauna, dar, după cum se ştie şi o confirmă şi nenumăratele cîntece populare din contemporaneitate, atît de urît numite de către unii manele jegoase, cu cît este un om mai special şi are o valoare mai mare, cu atît mai mulţi duşmani are.

Duşmani care îl acuză absolut pe nemeritat că, deşi se dă doctor docent şi are şi diplome cu care să o dovedească, omul e noapte în cap şi nu este în stare să lege două vorbe, aşa cum s-a putut vedea la toate emisiunile televizate la care a participat. Desigur, doar acuzaţii absolut nefondate, care nu ţin cont de emotivitatea lui Florentin Pandele şi de sufletul lui gingaş ca o aripă de musculiţă.

Mai mult decît atît, degeaba îl acuză detractorii săi că nu este altceva decît un trepăduş al mafiei ce se ocupă de terenurile din judeţul Ilfov, frumos ambalat şi livrat populaţiei ca un om de mare onoare şi spirit. Prietenii săi, intelectualii, sînt gata să jure că nu este aşa, ba, mai mult, s-au şi afişat cu el în poze şi afişe prin care să dovedească apartenenţa sa la casta exclusivistă a deţinătorilor de doctorate.

Toată lumea îşi aminteşte, desigur, panourile imense ce tronau în timpul campaniei electorale precedente aproape la fiecare intersecţie din Voluntari, în care Pandele zîmbea frumos alături de doi intelectuali de marcă ai acestei ţări, generalul Tata Puiu, fostul selecţioner al Naţionalei de fotbal, respectiv, Gabriel Oprea, profesor universitar doctor în drept, başca îndrumător de doctoranzi, cel care se jura acum ceva vreme pe mă-sa că ce tare e Elena Udrea.

În plus, cetăţenii oraşului Voluntari sînt oricînd gata să îşi pună viaţa chezăşie pentru primarul lor, Omul cu “O” mare care păstoreşte destinele locuitorilor urbei de atîta amar de vreme. Să nu uităm că Pandele este primar în Voluntari din anul 2000, aflîndu-se în prezent la al treilea mandat, în condiţiile în care ultimul scrutin, cel din 2008, a fost cîştigat de acesta încă din primul tur, cu un procent de 91,7%!

Să nu uităm, de asemenea, că atunci cînd un realizator tv i-a tăiat microfonul într-o emisiune lui Pandele, acesta, ca o dovadă a sufletului pur ce sălăşuieşte în carcasa de Don Juan pe care o vedem cu toţii, s-a simţit atît de jignit încît a intrat imediat în greva foamei. Deşi unii l-ar fi putut crede că este doar un dobitoc făcînd asta, un retardat mintal care habar nu are cu se se mănîncă gestionarea unei imagini publice, supuşii săi devotaţi din Voluntari au sărit imediat în apărarea lui, declanşînd un protest “spontan” în faţa primăriei şi cerînd sancţionarea exemplară a respectivului realizator tv.

Nici nu au dealtfel bravii locuitori ai Voluntariului motive să îi fie altcumva decît loiali lui Florentin Pandele. Sub luminata sa cîrmuire, comuna Voluntari a devenit oraşul Voluntari şi s-a propus chiar ridicarea ei la rangul de al şaptelea sector al Capitalei. Toate astea, bineînţeles, strict în interesul lucuitorilor din Voluntari şi nu cumva pentru a creşte considerabil valoarea terenurilor din zonă, căci mafia imobiliară din judeţul Ilfov este doar o invenţie, o plăsmuire sfruntată a celor care nu vor să recunoscă ce edil de succes maxim este Florentin Pandele.

Mai mult decît atît, cum să nu îşi iubească voluntărenii primarul cînd le face o Catedrală a Neamului cu parcări şi buncăr subteran, başca un stadion de fotbal de cinci stele, realizări arhitectonice prin care Voluntariul este gata oricînd să întreacă Bucureştiul? În ritmul ăsta de dezvoltare, mîine-poimîine Capitala va cere să devină un sector al Voluntariului şi nu viceversa, chiar dacă urbea în care este primar Pandele nu are canalizare şi la prima ploaie mai seriosă străzile de pămînt se transformă într-o mlaştină inaccesibilă. Astea sînt doar mofturi.

Căci, după cum se ştie, primarul din Voluntari este un om care tinde întotdeauna mai sus şi vrea să îşi depăşească limitele. Ăsta probabil că este şi motivul pentru care a renunţat să îi mai facă PSD-ului onoarea de a-i fi membru, căci nu mai suporta să facă parte dintr-un aşa partid de corupţi, cu toate că de pe listele respectivei formaţiuni politice a reuşit să acceadă în funcţia de primar.

În schimb, a trecut cu arme şi bagaje în tabăra UNPR (Uniunea Naţională pentru Progresul României), căci oameni precum Florentin Pandele, Anghel Iordănescu, Gabriel Oprea şi Micky Şpagă nu pot fi decît nişte progresişti. Aşa că putem sta liniştiţi: ţara, viitorul ţării şi progresul ei sînt pe mîini bune.

În plus, avînd în vedere recenta intrare în forţă a lui Pandele în lumea mondenă şi revigorarea tot mai accentuată a simpatiilor monarhiste în România, nu ar fi exclus să asistăm în viitorul apropiat la înfiinţarea unei noi dinastii cu sînge albastru. Căci, dacă Moldova se laudă deja cu casa de Duda, de ce să fie oraşul Voluntari mai prejos şi să nu propună transformarea localităţii în monarhie, într-un mic principat, după exemplul celui de Monaco, care să fie condus pentru eternitate şi progres de casa monarhică de Pandele?

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg