Epidemia de neo-liberalism -III-

Guvernul liberal nu crește pensiile și alocațiile pentru că nu vrea, nu pentru că nu poate.

Este falsă orice discuție despre capacitatea bugetului de a susține aceste măsuri, pentru că nu despre asta este vorba.

Vorbim doar de abordarea ultra-dogmatică, limitată, autistă, a celor din PNL.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a venit la conducerea ministerului cu gînduri mari și coronavirusul îl reține un pic:

Nu mai poate să demonstreze superioritatea doctrinei neo-liberale, cînd pînă și marile puteri capitaliste au cotit-o la ”capitalismul de stat”.

Adică un fel de socialism mascat. Ghinion!

Așa-zișii liberali care conduc azi România eu preluat de la bun început guvernarea cu ideea de a implementa tăieri și măsuri de austeritate, ceea ce au și făcut, chiar înainte de apariția crizei noului coronavirus in România.

Acum, cînd în toată lumea se adoptă masuri nemaiîntîlnite de susținere financiară a populației și a economiilor, neo-liberalii demenți în dogmatismul lor care au preluat guvernarea României sînt prea trufași și prea ticăloși ca să recunoască falimentul funciar al modelului lor utopic.

Cei din PNL nu vor face și de acum încolo decît să taie și să provoace ură și dezbinare socială, pentru că doar atît știu și numai asta pot.

În 2009 – 2010, Băsescu, Udrea și Boc au implementat cele mai demente măsuri anti-naționale, au tăiat salarii, au închis spitale, au destructurat aparatul de stat, invocînd criza financiară internațională.

Pentru ei, a fost motivul perfect să își pună planurile în aplicare. Au îndatorat țara pe termen lung doar ca să dea numeroase tunuri uriașe din bani publici.

Cu cît le strigau săracilor că lăcomia lor distruge economia, cu atît strîngeau mai abitir averi uriașe, colosale, iar personaje precum Videanu, Berceanu, Blaga, Liviu Negoiță ai alții s-au constituit, alături de Băsescu și Udrea, într-o adevărată clasa de oligarhi îmbogățiți din sărăcirea semenilor lor.

Orban și PNL-ul de azi se revendică de la aceleași valori și chiar de la aceleași triste personaje pentru istoria României și este evident că se dedau la același gen de practici.

Vremurile tulburi pe care le traversează azi, ca și în 2009, lumea și economia globală, reprezintă cea mai nimerită ocazie pentru trădătorii de țară să își pună în aplicare planurile, să își arate în toată splendoarea lor lipsa de scrupule și de caracter.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg