Dragă Laura CK,

scrisoare laura ck

Îți scriu să te felicit sincer pentru victoria de răsunet pe care a repurtat-o Statul de Drept, acum, că ai aruncat-o pe japița blondă la pîrnaie.

Nici nu știi, tu, ce mă bucur, nu suportam să îi văd fața la televizor, îmi venea să o strîng de gît, să mă strîng de gît, să strîng pisica de gît, să strîng pe cineva, oricine, de gît. Mai bine că e zdreanța la răcoare și nu o mai văd, cine știe ce eram în stare să fac.

Tu mă știi și mă cunoști, Laura. Știi cît am luptat, alături de Traian, de tine, de Daniel, de Livia, Oana, de Vasilică și toți ceilalți oameni ai noștri, să instaurăm o dictatură fără cusur, să cimentăm calea democrației în România, să facem, dacă vrei, Autostrada Democrației, ca să aibă șefii noștri pe unde să descindă cu limuzinele aici.

Am fost atît de aproape, îi aveam pe toți la mînă, nu mai sufla nimeni în front, comunismul fusese învins ireversibil, cînd a apărut EA. A venit nu știu de unde și l-a deturnat pe Traian, l-a compromis fără cale de întoarcere, au întinat amîndoi nobilele idealuri ale neo-liberalismului.

M-am rugat de el ca o disperată, am plîns și l-am implorat, dar degeaba. Doar de dragul parașutei ăleia, ca să îi frece ea pușca, Traian a intrat definitiv pe o pantă descendentă, s-a compromis în fața șefilor și era să o facem rău de oaie în 2012.

Am fost atît de determinată să îl scot din brațele ei, că m-am oferit să îi iau eu locul, dar el m-a refuzat categoric. Nu știu, dragă, ce are ea și eu nu am?

Așa că bine că am scăpat de ea! Acum trebuie să o luăm de la capăt, pas cu pas, dar ți-am pus, tu, că Mutul nu face de președinte și că o să ne scoată peri albi!

Ne-a pus naiba să ne luăm după ineptul ăla palavragiu de la Tulcea, care nu știa de capul lui, darmite să cunoască mersul lucrurilor! Măcar știm că i-am plătit-o, papagalul, el habar nu avea că nevastă-sa e cu noi, îl ține acum Adina numai în șuturi, bice și scatoalce, hahahaha.

E încet rău burtosul ăla de la Sibiu, fato, trebuie să răcnească băieții noștri – Radu, Robert, Grigore, Lucian, Cătălin, Moise și ceilalți tineri frumoși și liberi pînă răgușesc la propagandă, ca să prindă și plăvanul ăla prost ideea. După atîta muncă în folosul democrației, nu o să le mai ajungă băieților doar cîte un post de europarlamentar sau consul prin țări străine, cine știe ce o să ne mai ceară!

Numai Grigore, săracul, pe el îl rezolvăm repede. Îl trimitem consul cu democrația în Burkina Faso și gata, am scăpat de el.

Ziceam: ne-a istovit, tu, prostovanul ăla de țărănoi, nu știm cum să îl mai punem în picioare. A ajuns și nătăntolul ăla de Viorel să își bată joc de el… Unde sînt vremurile de aur, cînd mătura pe jos Traian cu ei?

Noroc cu Vasile, care îi mai dă mutului cîte una după ceafă și îl pune pe șine. A, să nu uit: tu, îmi place mult de Alinuța, cum se zbate ea, cum se dă de ceasul morții, cum este gata să se jertfească pe altarul democrației și al statului de drept, mai rar așa ceva, îți zic, fata are potențial!

Am văzut că și Liviu e cu noi. Ușor, ușor, facem noi dictatura la loc, să nu sufle sărăntocii ăștia în front! Păcat însă cu idiotul ăla de Izmană: noi îi dăm să mănînce o pîine albă, dar ce zic eu o pîine, ditamai cozonacul, iar el, în loc să slăvească în veci norocul că îi poate servi pe șefii noștri, comunistul dracului, strică tot cu nimicuri de genul ăsta: girofar, stele, grade, diplome, coloană oficială, folcloriste.

Încă dinainte de 1990, cînd eram un tînăr procuror și vlăstar al partidului, am avut boală pe rinocerii ăștia bătrîni, fato: nu au nici un ideal, nu slujesc din convingere sistemul, doar din interes, ca să își facă ei burta mare.

În fine, trebuie să închei. Îl aștept pe Remus pe la mine, să îl învăț cum să fie un bărbat adevărat.

Bărbat politic, dragă, tu ce credeai?

Te pup,
Mona.

P.S.: Sună la ușă, e Remus. Cred că m-am răzgîndit, nu îi mai dau drumul. Îmi irosesc timpul de pomană cu nevolnici din ăștia ca el și Nicușor. Mai bine o chem pe Alinuța, ea chiar are stofă de mare bărbat politic.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Dragă Laura CK,

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg