Culaie și revolta mîndriei naționale

carmen si culaie

Se pare că, în urma vizitei pe care a întreprins-o recent în Spania cuplul prezidențial Carmen și Culaie Iohannis, relațiile dintre România și țara iberică au suferit o semnificativă deteriorare.

Astfel, vrăjiți de frumusețea, prestanța și inteligența lui Carmen și Culaie, spaniolii ar fi cerut României, pe un ton imperios și de-a dreptul ne-elegant, să accepte următorul troc: să devină sibienii familia regală a Spaniei, iar noi să îi primim la schimb pe regele Felipe și consoarta.

Spaniolii speră că așa să devină și ei europeni devotați și anti-comuniști ca românii, talpa UE și baza luptei anti-Rusia din Europa, pentru că în țara lui Cervantes lucrurile au cam luat-o razna, de cînd socialișii anarhiști de la Podemos fac ravagii la alegeri, fiind nevoie, ca atare, de o mînă serioasă, de neamț, care să pună lucrurile le punct.

Dar în fața unei asemenea propuneri revoltătoare, românii din Diaspora și din țară au luat foc, spunînd că jignire mai mare nu poate exista și că, dacă insistă, spaniolii vor vedea că și polenta explodează.

Pot vesticii și UE să ne ia tot, resursele naturale, terenul arabil, industria, tineretul, valorile și mîndria, pot să ne trateze ca pe niște cetățeni de mîna a șaptea, să ne angajeze în corporațiile lor pe salariul minim, să ne pună să le spălăm veceurile, dar toate pînă la Carmen și Culaie! Pe ei nu îi dăm nici în ruptul capului, nu renunțăm la sibieni nici dacă trebuie să ne mai vindem o dată țara!

Păi unde mai găsim noi așa o primă doamnă, care să se asorteze, dînd dovadă de atîta eleganță, cu tapetul castelului în care au fost primiți de către spanioli, ea și Culaie?

Unde mai găsim noi așa mîndrețe de președinte anti-comunist privat, care să se lupte brav și dîrz cu măsurile anti-austeritate ale guvernului, spre nemurirea neo-liberalismului turbat implementat de UE în România?

Și, mai presus de orice, unde mai găsim noi așa o familie perfectă de țărănoi parveniți, care să ne reprezinte, cu atîta fidelitate și realism, țara?

1 thought on “Culaie și revolta mîndriei naționale

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg