Belicosu’ roade osu’

rezervisti

Chiar în clipa în care sînt scrise aceste rînduri, președintele rus Vladimir Putin tremură cuprins de o spaimă animalică, neștiind cum să se înghesuie în cel mai ascuns cotlon al bîrlogului în care speră că își poate afla siguranța și adăpostul.

Atacul său de panică a fost declanșat de o nouă ieșire publică a lui Traian Băsescu, cunoscut, nu se știe din ce motiv, ca președinte al României, ieșire în care boierul ce ocupă jilțul de la Cotroceni l-a arătat cu degetul pe Putin, l-a amenințat și a fost gata-gata să își ia pistolul cu (blasfemie!) apă, pentru a pleca la Moscova să facă ordine.

Nu este dealtfel prima manifestare de acest tip a lui Traian Băsescu. Mai ieri, alaltăieri, zapciul care administrează România vorbea despre o posibilă mobilizare a rezerviștilor armatei române, care să dea buzna în bîrlogul de la Moscova spre a-l scoate pe Urs de urechi la lumină, să îl facă de rușine.

Astfel de ieșiri belicoase la adresa Moscovei, venite atît din partea lui Traian Băsescu, cît și dinspre restul clasei politice de la București, arată, dacă mai era nevoie, că cei ce au ajuns în funcțiile de decizie pentru România nu au nici în clin, nici în mînecă, cu interesul național, singura lor grijă fiind să gîdile frumos urechile șefilor lor din afara țării.

În timp ce țări precum Germania sau Franța se feresc să aibă poziții foarte radicale la adresa Moscovei, pentru a nu-și pune în pericol interesele economice și numeroasele afaceri pe care le au cu rușii, marionetele ridicole de la București, mînuite abil de sforarii pricepuți de la Washington și Bruxelles, nu știu cum să își mai pună poalele în cap, să scuipe și să blesteme Federația Rusă, în încercarea oribil de grețoasă de a-și mulțumi stăpînii.

Interesele economice ale României și nivelul de trai al românilor nu fac doi bani în ochii lui Traian Băsescu și ai celorlalți trădători abjecți de țară, care fac tot posibilul să submineze relațiile Bucureștiului cu Moscova de dragul propagandei schizofrenice pe care forțele NATO au declanșat-o la adresa Rusiei.

Singura preocupare a lui Băsescu, Ponta & comp. este să tragă disperați cu dinții de propriile scaune, în care sînt ținuți în mod artificial și samavolnic de către păpușarii din afara țării, în nici un caz de poporul român.

Din cînd în cînd, ei se mai bucură de cîte o ciosvîrtă pe care stăpînii le-o aruncă disprețuitor, sub forma a diferite fonduri europene și contracte publice, destinate spre a fi căpușate de firmele lor de casă.

În rest, preocupați să roadă oasele aruncate de stăpînii de la Washington și Bruxelles, belicoșii de la București scapă din vedere că datul cu bățul prin gardul după care se află Ursul s-ar putea să nu fie o îndeletnicire așa de sigură.

S-au văzut oameni făcuți praf de către urși, darmite marionete de cîrpă!

1 thought on “Belicosu’ roade osu’

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg