A fost găsit acarul curcan!

acarul-curcan

Chiar în timpul în care sînt scrise aceste rînduri, petiția on-line pentru pedepsirea celor care au împușcat ursulețul de la Sibiu se apropie de numărul uriaș de 20.500 de semnături.

De asemenea, petițiiile inițiate pe internet de Invectiva.ro/Opriți CRIMA au strîns peste 5.000 de semnături, cea în care se cere ”Ciolos, opreste crima” la adresa animalelor din România, respectiv aproape 15.000 de semnături ”Scrisoarea deschisă către președintele Iohannis”, susținută inclusiv de Occupy for Animals Europe.

De menționat că ultima dintre ele ocupă locul trei în topul celor mai votate petiții pe site-ul internațional specializat change.org, prima în acest top fiind tot o petiție legată de situația cîinilor fără stăpîn din România!

Să fim serioși! Se îmbată cu apă rece cine crede că cei cărora le sînt adresate petițiile, respectiv Iohannis și Cioloș, le pasă…

În toată tărășenia cu moartea oribilă a ursulețului de la Sibiu, geniul României, mintea luminată de la Cotroceni, zapciul Culaie, a concluzionat, în stilul său caracteristic, cităm: ”Este mai bine să fim pregătiți decît să nu fim pregătiți”.

Și dacă ar fi fost în stare să scoată pe gură ceva mai deștept, Culaie tot nu ar fi făcut-o, să nu cumva să aducă vorba despre dezastrul din pădurile României. Doar nu era să își strice relațiile de amiciție cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, cei care au lăsat urșii din țara noatră fără pădure și îi obligă în felul ăsta să își caute hrana prin orașe.

Dacian Cioloș, argatul F.M.I. în România, nu a declarat nimic, că pe el nu îl interesează ursuleții, ci doar să privatizeze portul Constanța, Tarom-ul, Hidroelectrica, Oltchim și tot ce le mai este de trebuință stăpînilor săi din afara țării.

Dealtfel, Agent Green, una dintre cele mai respectate ong-uri de mediu, a acuzat fățiș colcăiala de cîrtițe din guvernul Cioloș ale aceleiași Holzindustrie Schweighofer și faptul că nu ne putem aștepta în viitor, într-o eventuală guvernare a lui musiu Julienne, decît la o accelerare a ritmului de despădurire a României.

Cît privește ursulețul ucis cu bestialitate în Sibiu, el nici măcar de o solidarizare din partea lui Nicușor Dan nu a avut parte. Se pare că liderul USR ar fi intenționat să se lase împușcat, în semn de protest, pe unul din acoperișurile din Sibiu, așa cum s-a solidarizat și cu oamenii străzii din București, dar așteaptă un moment mai prielnic: în orașul sașilor a plouat în ultima vreme și sînt acoperișurile cam umede, existînd riscul major ca eroul tinerilor frumoși și liberi de gîndire din țara noastră să își frîngă gîtul, înainte de a face minunatul gest al solidarizării.

În rest, prefectul de Sibiu e tot în funcție, șeful DSV din județ e bine-mersi, toți descreierații din autoritățile locale, care au decis și executat mitralierea unui biet pui de urs, în pur spirit al înapoierii specifice factorilor de decizie de pe plaiurile mioritice, nu au fost deranjați nici cu un ”ia mai luați-vă, bă, viteză”.

Doar curcanul prost care conducea IJP Sibiu ne-a făcut nouă, cetățenilor indignați, o mare onoare să își dea demisia, ca acțiune de protest asupra nedreptății că viziunea sa gigantică asupra siguranței sibienilor nu este împărtășită și de restul proștilor de români.

Dacă ne așteptăm ca Președintele și Premierul să schimbe mentalități, să ia măsuri și să intervină cu gesturi și acțiuni concrete pentru a ameliora starea deplorabilă a animalelor din România și modul în care sînt ele tratate, este nevoie de alți oameni care să ocupe aceste funcții.

Este nevoie de Oameni.

Cu ăștia doi ne-am lămurit.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg