Violeta Alexandru muncește, nu gîndește

Violenta de la Muncă refuză fie și măcar să vorbească despre o posibilă majorare a indemnizației de șomaj.

Din contră, zice că vrea să ia măsuri pentru ca angajatorii să nu mai rămînă fără forță de muncă.

Prin urmare, intervine brutal și încalcă drepturile fundamentale ale omului, așa cum sînt ele prevăzute într-o democrație, de care se presupune că avem parte în România.

Drepturile omului, piața liberă, mîna invizibilă, vrăjeli cu care guvernul neo-liberal ia fața fraierilor și pe care le invocă doar atunci cînd îi convine.

Cînd trebuie să trimită mii de oameni să tragă ca sclavii pe plantațiile de sparanghel din Germania, guvernul lui Culaie vorbește despre piața liberă a muncii.

Cînd vine însă vorba despre dreptul românilor de a refuza să fie exploatați de niște angajatori fără scrupule, avînd la dispoziție plasa de protecție a indemnizației de șomaj, Violenta refuză cu vehemență.

Dacă piața de muncă ar oferi oportunități viabile, nimeni nu era nebun să accepte un ajutor de șomaj modic, în loc să își asigure viitorul material și profesional.

Dar nu, angajatorii ăia de mila cărora plînge Violenta oferă doar exploatare și conditii josnice: muncă multă pe bani puțini.

Exploatare la care Violenta se face părtașă cu bună-știință.

Ea este deja acuzată că ar avea vederi cam extremist de dreapta, dar mai mult ca sigur că nu e adevărat.

Este greu de crezut că nu s-a gîndit și la niște măsuri umane, cum ar fi să pună furtunul cu apă pe vagoanele de tren cu care e transportat șeptelul de vite de povară, pardon, forța de muncă, să nu moară de cald în zilele caniculare.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg