Utopia capitalistă -V-. Demantelarea statului român

România a înregistrat la Olimpiada de la Tokyo cele mai proaste performanțe ale sportivilor români, după o perioadă foarte lungă de timp. Poate cele mai proaste rezultate din istorie.

Realitatea dură este însă că nu doar în sport România a fost lider sau în vîrful unor domenii în care azi nici nu mai contează.

Noi contăm acum doar să importăm miere, sare, roșii și usturoi, în general, alimente, în condițiile în care țara noastră are unul dintre cele mai mari potențiale pentru agricultură din Europa.

Ce am făcut, din 1990 și pînă acum, că s-a ajuns la situația de azi? Întrebarea o rostogolesc aproape zilnic toți ipocriții pe le televiziuni.

Pai cum, ce am făcut?!

Am privatizat, am externalizat, am disponibilizat, am urmat întocmai politicile neo-liberale impuse de toți demenții, începînd cu FMI, Comisia Europeană, SUA, trecînd pe la Banca Mondială și terminînd cu Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

Am redus statul la minim, i-am vîndut pe doi lei companiile, țara a fost devalizată în 30 de ani cu furie, avem foști oameni politici cu averi de zeci și sute de milioane de dolari, iar DNA-ul mîngîiat cu căldură pe creștet de SUA și UE face spectacole mediatice pentru prejudicii de 2-3 mii de euro.

Și am cumpărat arme și am finanțat armata și serviciile secrete, luînd mîncarea copiilor de la gură, în timp ce deontologii și moraliștii din spațiul public nu au suflat o vorbă în ăștia 30 de ani în care țara a fost distrusă bucată cu bucată.

Nu, în timpul ăsta ei nu au făcut decît să îi pupe pe americani și NATO și UE în cur.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg