Tăntălăul și Gogomanul ne salvează pe noi! -III-

Eu nu mă număr printre cei care au negat pericolele pandemiei de covid-19 și nici printre cei care au vrut să minimizeze efectele îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Am stat două luni închis în casă cu familia mea, am avut provizii și ne-am descurcat așa cum am putut.

Pot spune că mai rezistam două luni, în condiții decente. Adică, nici nu huzuream, dar nici mari lipsuri nu pot spune că am fi îndurat.

În timpul ăsta, Guvernul a permis un adevărat du-te-vino la granița de Vest, aproximativ un milion și jumătate de oameni intrînd în țară, veniți tocmai din cele mai roșii zone din Italia și Spania.

Același guvern Orban a trimis, în plină stare de urgență, mii de români la muncă în Occident, în aceleași zone roșii, după care le-a permis să se întoarcă acasă.

Invocînd doar propria tîmpenie din tigvele goale, guvernanții nu au luat practic nici o măsură să mă protejeze, nici sanitar, dar nici economic, de efectele pandemiei.

În timp ce eu stăteam izolat în casă, o vedeam pe caricatura de la Cotroceni strigînd Jó napot kívánok, PSD și alte măscări nedemne pentru un funcționar de primărie, darmite pentru un președinte de stat.

Dealtfel, creatura dubioasă care ocupă azi funcția supremă în stat spunea despre noul coronavirus că e o simpla răceală, chiar în timpul în care începuse prăpădul din Italia.

Provincialul incult de la Cotroceni a refuzat, în vremuri de restriște, un guvern de uniune națională, doar pentru a-și îndeplini ambițiile mărunte de țărănoi de la coada vacii.

În plină stare de urgență, în timp ce făcea apeluri imperative la unitate, nu a știut decît să dezbine, să semene ură și ranchiună.

Guvernul lui, pe care cu atîta ardoare și l-a dorit, nu a făcut decît să își dea singur, în nenumărate rînduri, cu stîngul în dreptul, să arunce țara în vid legislativ, la încheierea stării de urgență.

Incapabili să legifereze așa cum se cuvine, prea aroganți, proști și auto-suficienți, așa-zișii liberali nu au făcut decît să își dea măsura de oameni politici ratați, care nu au fost încă pedepsiți de uitarea istoriei din cauza vremurilor tulburi pe care le traversează azi România.

Pentru a impune niște măsuri ca cele care se cer pe timp de pandemie, e nevoie ca în primul rînd Guvernul să impună respect în rîndul oamenilor.

Or, cabinetul de panarame, condus de cel mai patetic măscărici, nu le poate cere oamenilor să respecte regulile sanitare, cînd guvernanții sînt primii dovediți că le încalcă.

Pentru scăparea situației de sub control, pentru pierderea încrederii populației, dacă au avut-o vreodată, Iohannis și PNL sînt singurii vinovați și singurii care trebuie să plătească.

Mai ales că din cei în ce mai mulți oameni, dintre cei care nu au contestat în nici un fel pandemia și măsurile de izolare, zic acum chestii de genul: pe mine să nu contați la valul doi, că mai am și treabă.

E greu să nu începi să te simți luat de prost, cînd tu îți pui viața pe hold și alții își văd în continuare de afaceri, petreceri, beutura și fumei.

Dincolo de teorii ale conspirației abracadabrante, în general lumea a cam început să își vadă de viață, să se gîndească toți la o revenire – atît cît se poate, pentru că problema va fi pe termen lung – la normal și chiar să propună un “normal” mai bun.

Doar autoritățile române o țin langa și amenință în continuare populația cu întoarcerea la beci, mai ales că nu au luat nici o măsură de sprijin financiar pentru oamenii de rînd, DIN CONTRĂ, le-au produs mai multă pagubă.

Dacă primele restricții au fost, din punctul meu de vedere, justificate și chiar binevenite, deja s-a ajuns la alt nivel.

Abia de acum se încearcă o chestie foarte urîtă, autoritaristă, pentru că se dorește să fie jucată în picioare democrația, aia puțină care (mai) e, fără nici o justificare sanitar – medicală.

Iohannis și guvernul PNL au vrut să capitalizeze politic pandemia de coronavirus, să rămînă în istorie ca eroii care au salvat țara de dezastru.

Doar că nici Iohannis nici PNL nu s-au dovedit a fi nici prea deștepți, nici pricepuți și cu atît mai puțin onești.

Așa că ei se află acum mai aproape de a fi la luați la pietre, ca cei care au băgat țara în haos.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg