Semidocții, frumoși? Liberi? -II-

Dacă ai ocazia să stai de vorbă cu studenți sau proaspăt absolvenți de facultate, constați că 99% dintre ei iubesc USR-ul.

Dar îl iubesc la propriu, ca pe Dumnezeu, e o dragoste mistică, ce nu se bazează pe ceva logic, cu atît mai puțin pe bun-simț, ci doar pe mulții ani de îndoctrinare constantă făcută de forțele neo-liberale în România.

Pe ura patologică împotriva ”ciumei roșii”, a PSD, a comunismului, a Rusiei și, mai nou, a Chinei.

Argumentul lor suprem, în orice încercare de discuție, este ”da, dar Nicușor Dan e NICUȘOR DAN”, iar ”Cioloș este CIOLOȘ”, nimic nu poate atinge, nici un argument, nici o evidență, aceste două ființe supra-naturale, plus altele care scot dejecții pe gură în același Olimp pluso-userist.

Dealtfel, acest devotament orbesc a început să se manifeste din ce în ce mai vizibil pe rețelele sociale: confruntați cu acuze foarte grave, membrii USR PLUS sînt susținuți de adoratorii lor cu declarații de loialitate de genul: ”nu contează ce ai făcut, cît ai furat, cît ai mințit, șamd, noi tot te iubim”.

Situația are un caracter eminamente periculos pentru statul și societatea din România, pentru că acești adoratori fanatici, ca și în cazul altor secte, por fi scăpați oricînd de sub control.

Iar capetele lor goale, ce nu conțin idei proprii, fiind doar recipiente umplute cu propagandă, nu au posibilitatea să îi aducă cu picioarele pe pămînt.

Era cumva normal ca 30 de ani de ură și degringoladă socială, de propagandă feroce și de dispariție a valorilor morale să nască o întreagă generație de sociopați, de rebeli fără cauză, cum sînt ”tinerii frumoși și liberi”.

E atît de convenabil pentru cei care vor să conducă, pentru că pot să îi manipuleze așa de ușor.

Sînt perfect comparabili cu tineretul în degringoladă din America anilor 50, a celui mai feroce mccarthy-ism, fenomen care se petrece și la noi, astăzi, cu asupra de măsură.

Dincolo de ură și desconsiderare, dacă nu se va încerca o reconciliere a generațiilor și claselor sociale în România, viitorul arată foarte negru:

Hipioții mileniului trei nu vor mai fi flower-power, ci portocala mecanică.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg