Premierul elicopter

Mizeria cu menținerea deficitului bugetar sub 7% e un cretinism, e doar o altă bălărie propagandistică.

La cum evoluează lucrurile azi în Europa și în lume, nu s-ar supăra nimeni dacă deficitul bugetar al României, în loc de 7%, ar fi de 8 sau chiar de 9%.

Oricum tot anul 2020 ne-am împrumutat în draci și datoria publică a luat-o rău la vale.

Pragul de 7% din PIB – deficit bugetar este doar un motiv pentru Cîțu și compania să îi lovească, încă o dată, cu sete, pe cei împotriva cărora duc ei un război nemilos și perpetuu: bugetarii, pensionarii, copiii și categoriile defavorizate, adică o foarte mare parte dintre români.

Să ne aducem doar aminte că nici nu se instalase bine la Palatul Victoria, în noiembrie 2019, guvernul Orban și vorbea deja de tăieri și plafonări, chiar înainte să apară scuza pandemiei pentru ele.

Atît știu, atît fac neo-liberalii: iau banii publici de la populație și îi dau companiilor private, foarte multe dintre ele aflate în propria lor sferă de influență.

Lucrurile stau exact la fel ca în 2010, nu este nici o diferență.

Să dai finanțele și guvernul țării pe mâna unui dement precum Cîtu, care este bun doar la a disemina ură și la propagandă ieftină și mincinoasă – abia asta e subminarea economiei naționale.

Cîțu știe să facă doar propaganda fascistă de la cel mai înalt nivel, învrăjbirea claselor sociale de la înălțimea pe care i-o conferă una dintre cele mai importante poziții în cadrul statului român.

El și corul lugubru neo-liberal de la PNL și USR mănîncă non-stop căcat cum că trebuie filat din banii bugetarilor, că bugetul nu mai are bani, iar mediul privat se sufocă.

Dar uriașele cheltuieli cu înarmarea? Cheltuielile cu măștile neconforme? Risipa uriașă de bani băgați ”în infrastructură”, fără să se construiască nimic și ”în investiții”, fără se să vadă nici un rezultat concret al investițiilor, de astea nu spune nimeni nimic, din zona ”de dreapta”.

În 2020, în plină criză generată de pandemie, băncile și corporațiile au făcut profituri considerabile în Româania – ăsta este singurul scop al guvernării neo-liberale: austeritate pentru români, bunăstare pentru Stăpînirea colonialistă.

Să bagi austeritate acum, în context de pandemie, cînd toate, dar absolut toate guvernele lumii sînt disperate să stimuleze cererea, se cheamă omorîrea economiei naționale cu sînge rece.

Ce trăiește România este ireal, este rupt din filmele proaste cu personaje negative de mîna a 7-a.

În SUA, tocmai se pregătește o nouă tranșă de helicopter money.

În România, Premierul este elicopter.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg