Planul Național de Ranșforțare și Repetență

Economiștii care trăiesc în lumea de azi, nu Cîțu, care se laudă cu politici care se aplicau acum 100 de ani, ca și cum le-ar fi inventat el, se raportează deja la noi indici pentru măsurarea calității vieții.

Ei arată că nu există nici o o corelație directă între avansul PIB și nivelul de trai.

Iar acești noi indici iau în calcul nivelul cheltuielilor publice, ca procent din PIB, care este direct proporțional cu calitatea vieții, atît timp cît se traduc în investiții în Sănătate, Educație, asistență socială.

Inconștienții care au ajuns să conducă România ne-au prezentat și continuă să ne prezinte PNRR ca pe o șansă unică pentru dezvoltarea țării.

Poate pentru dezvoltarea României, în detrimentul românilor, altfel nu se poate explica ce înțeleg ei prin dezvoltare. Cel puțin a marii majorități dintre români.

În fapt, PNRR consființește subdezvoltarea României, prin prăbușirea nivelului de trai al populației, prin lăsarea Educației și a Sănătății de izbeliște și prin devalorizarea pe termen lung a capitalului uman.

Degeaba ai digitalizare și autostrăzi cu fibră optică (Dan ”Startrek” Barna dixit), dacă ele sînt construite într-o țară de analfabeți funcțional, de săraci ne-educați și bolnavi, de țărani rămași în Evul Mediu, care mai umblă cu căruțele trase de cai, și asta nu doar ca să fie fotografiați de turiștii occidentali și admirați de Printul Charles.

După aderarea la UE, Portugalia a fost țara care a făcut greșeala să investească masiv fondurile europene în infrastructură, în dauna capitalului uman, politică ce i-a adus o subdezvoltare pe termen lung, ce se menține pînă azi.

În literatura economică, greșeala Portugaliei se cheamă ”capcana portugheză”.

Bine, acum poate că e prea mult să cerem celor 15.000 de specialiști ai PNL, USR și UDMR să mai citească și literatură economică.

Ei nu își văd capul cu reziliența propriilor afaceri și interese.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg