O zi oarecare

Ca în fiecare an, de Ziua Națională, televiziunile insistă cu materiale despre mîndria de a fi român. Diverși cetățeni sînt întrebați ce simt ei în legătură cu asta, cu faptul că s-au născut în România.

Nu știu alții ce simt, ca să parafrazez o vorbă celebră, o frîntură de românism, dar eu, cînd mă gîndesc la România, și mai ales la români, simt oboseală.

Am obosit să fiu român.

Am obosit să fiu agresat permanent, din toate părțile, de concetățenii mei, de Statul român, de Stăpînirea străină, de toată lumea.

Am obosit să văd o țară minunată furată și spoliată pînă la os. Am obosit să asist la distrugerea ei programatică, la crimele de mediu ce se înfăptuiesc asupra ei.

Am obosit să fiu martor neputincios la demența socială generalizată din ultimii 29 de ani. Mă obosește teribil felul de fi al celor mai mulți dintre concetățenii mei, care dacă nu sînt ignoranți, sînt dogmatici, dacă nu sînt bigoți, sînt hoți. Mă obosesc minciuna, hoția, ticăloșia, neam-prostia, incultura. Mă obosește prostia fudulă a multor dintre cei cu care trebuie, inevitabil, să interacționez.

Mă obosește servilismul bolnav al concetățenilor mei, în fața Stăpînirii străine.

Dar cel mai mult mă obosesc ura, intoleranța, lipsa de caracter și lipsa de valori a românilor. Mă obosește pînă la exasperare ipocrizia, poate cea mai mare caracteristică a celor ce populează astăzi România.

Poate ca niciodată, nu mai simt România ca fiind și a mea. Așa că Ziua Națională este pentru mine o zi oarecare.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg