O ţară minunată, cu animale şi oameni sălbatici -VI-

Sursa foto: Facebook / Stop Defrisarilor

Un urs a furat și a ucis o vacă. Ce se gîndesc să facă doi ciobani? Să ia urma ursului în pădure și să facă poze leșului, pentru a putea primi despăgubiri.

Ba, mai mult decît atît, sar cu bîtele pe el, cînd animalul își face apariția din pădure, crezînd că îl sperie să nu mai omoare altă vacă.

Ce face ursul? Normal, îi atacă, pentru că e fiară sălbatică. Și nici nu a auzit de PNRR și fondurile europene. Încă.

Cine e eronat în filmul ăsta, după mintea românilor, oameni de rînd și autorități deopotrivă?

Normal, ursul! Asta în condițiile în care există și cîini care sar să te sfîșie dacă li se pare că te-ai uitat mai ciudat la mîncarea lor.

Acum, să împușcăm toți urșii din zonă! Poate nimerim care e ucigașul.

Și dacă nu îl dibuim, măcar ne răzbunăm pe familia lui de urs jegos. Pe ei, pe mama lor!

Asta este din păcate capacitatea de înțelegere a lucrurilor de care dau dovadă oamenii din țara asta, de la mic la mare, de la cioban la ministru.

Așa cum nimeni nu se miră, mă, cum dracului, cum a ajuns UDMR-ul la guvernare, cum au ieșit urșii prin orașe.

Mîine – poimîine o să ni se explice și că pădurile o să înceapă în curînd să cadă pe oameni, dacă nu le tăiem mai degrabă. UDMR știe!

Cînd vezi ce ușor marșează românii la campania de defăimare împotriva urșilor, după ce au mai fost trași în piept de una similară, împotriva cîinilor fără stăpîn, realizezi cu tristețe că nu avem nici o șansă în țara asta.

Oamenii mai pot fi păcăliți, pot fi trași în piept o dată, de diversele interese, care finanțează fel de fel de campanii de defăimare.

Dar să cadă la nesfîrșit victime ale manipulărilor ieftine, e o dovadă că nu sînt capabili să învețe nimic din experiențele trecutului.

Pe români îi faci scurt și drastic cu televizorul.

Neavînd propriile lor idei, tigvele goale sînt inundate repede de afluxul de informații venite din exterior, pe care nu sînt în stare să le proceseze, că nu au cu ce, ca atare și le însușesc pe nemestecate.

Problema urșilor e similară cumva cu problema cîinilor fără stăpîn: nu e vina animalelor că au ajuns fără căpătîi.

Statul ar trebui să rezolve problema, dar să găsească soluții reale, nu imediat “eutanasie” sau “extragere”.

Oricum le-ar numi pompos, tot crimă este. Mai ales că resorturile care o determină sînt cu adevărat odioase, cînd oamenii fac afaceri bănoase din moartea unor animale nevinovate.

Faptul că urșii au ajuns așa, să fie nevoiți să caute mîncare prin gunoaie și să cerșească un colț de pîine este doar un (alt) semnal că țara asta se destramă sub picioarele noastre.

Și de vină pentru asta sînt oamenii ce trăiesc pe aici, pentru că nu mai sînt oameni.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg