O candidoză națională -III-

Motto:
”Domnilor!… Onorabili concetățeni!… Fraților!… Iertați-mă, fraților, dacă sînt mișcat, dacă emoțiunea mă apucă așa de tare… suindu-mă la această tribună… pentru a vă spune și eu… Ca orice român, ca orice fiu al țării sale… în aceste momente solemne… mă gîndesc… la țărișoara mea… la România… la fericirea ei!… la progresul ei!… la viitorul ei!”. – Începutul discursului lui Nae Cațavencu, ”O scrisoare pierdută”.

De ceva vreme, am început să am o imagine din ce în ce mai proastă despre mine: în timp ce alții nu știu cum să se mai sacrifice pentru țărișoara noastră, eu continui să fiu un neinteresat care își vede doar de problemele lui cele mai stringente. Sau nici măcar.

În primul rînd, e vorba de vedetele media care au decis să abandoneze cariere fulminante în mediul privat și salarii mult mai mari decît miile de euro, pe care le încasează lunar un europarlamentar, pentru a intra în politică și a candida să reprezinte România în Parlamentul European.

Pe urmă, e vorba de cei care fac parte deja din clasa politică, dar care s-au hotărît să lase în urmă funcții precum cea de primar sau de ministru, au renunțat cu vitejie la interesul personal, doar de dragul nostru, al românilor de rînd, pentru a se lupta neînfricați la Strasbourg și la Bruxelles cu cei ce vor ca țara noastră să fie prejudiciată.

Apoi, domnul președinte Klaus Iohannis, care în mod admirabil nu a mai plecat nicăieri în ultima vreme și și-a dedicat timpul prețios organizării unui referendum, ca mijloc de a scoate oamenii din case, în ziua europarlamentarelor.

El chiar nu a precupețit nici o picătură de sudoare și s-a dedicat total, a ieșit public și chiar a vorbit zilnic, pentru a- convinge pe netrebnicii ca mine că meargă să voteze.

Alături de el, regimente-regimente de tineri frumoși și liberi, de actori, it-iști, de vedete, de publicitari și de alți reprezentanți meritorii ai societății civile contemporane, care se zbat în timpul lor liber și fac eforturi supra-omenești pentru a arăta semenilor lor importanța actului de a merge la vot.

Ei vor să aducă România în primul rînd, să ne facă mîndri că sîntem români și europeni, să ne convingă că merităm mai mult, să ne scape de penali și de hoție, să ne unească cu europenii, să cîștige pentru noi respectul acestora, să trimită patrioți adevărați în Parlamentul European.

Iar eu? Nu și nu!

Cu toate eforturile lor, cu toată zbaterea și tot sacrificiul inuman de care dau dovadă, eu continui, în spirit total ne-european și anti-social, să îi ignor și să îmi văd de viața mea.

Pur și simplu, nu merit un așa Președinte dedicat, o asemenea clasă politică eroină și concetățeni de un asemenea calibru, gata oricînd să se sacrifice pentru binele comun.

De-aia nici nu vreau să maculez cu votul meu minunatul lor demers.

De-aia a ajuns țara asta unde a ajuns. Că prea s-au sacrificat mulți pentru ea în ultimii 30 de ani. Mai vedeți-vă fraților și de viețile voastre, că țara se va mai fi descurcînd ea și singură.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg


Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg