La Caracal s-a răsturnat carul cu capitaliști!

Evenimentele tragice din ultimele două săptămîni, legate de crimele oribile din Caracal și de răspunsul jalnic al autorităților române, fie că e vorba de cei de la 112, de Poliție, de STS, de procurori sau de DIICOT, scot încă o dată la lumină, dacă mai era nevoie, nu doar înapoierea funciară, prostia, ticăloșia și mentalitățile de Evul Mediu, dar cel mai bine poate fi văzută, în toată splendoarea ei, ipocrizia care roade societate românescă din ultimii 30 de ani ca un cancer.

Nimeni nu vorbește despre cauzele pentru care dezaxat umblă de ani de zile liber pe străzi. Deși a fost internat inclusiv la psihiatrie, el nu figura în nici o evidență, mai mult, conducea și mașina, fără să îl întrebe cineva de sănătate.

Nimeni nu vorbește despre cauzele pentru care angajații din toate domeniile mai sus amintite sunt atât de slab pregătiți. Toată lumea se mulțumește să îi injure, dar nici o voce nu se ridică împotriva sistemului în sine, care (nu) funcționează cu astfel de angajați.

Întreaga opinie publică s-a ridicat turbată împotriva Ecaterinei Andronescu, cea care a îndrăznit să spună că poate e bine să ne învățăm copiii, mai ales dacă sunt fetițe, să nu se urce în mașinile tuturor necunoscuților.

Nimeni nu a spus nici pîs! despre cauzele care îi fac pe copii să circule ”la ocazie”, expunîndu-se unor riscuri uriașe, așa cum s-a putut vedea, din păcate, cu ocazia evenimentelor tragice din Caracal.

Toți vor să intervină statul și să scoată victimele întregi și nevătămate din mîinile ucigașului.

Păi care stat, dragilor?

Statul ăla minimalist și capitalist, a cărui principală grijă este profitul instituțiilor de stat și nu bunăstarea cetățenilor, pe care îl cereți voi de 30 de ani de zile? Cine să asigure transportul între localități, statul ăla pe care îl vreți voi distrus, regionalizat, minimizat, demantelat și cît se poate de slab?

Hai să le luăm pe rând:

Ce au făcut în primul rînd comuniștii?
Au făcut alfabetizarea! Pe urmă au dus oameni la specializare, la Moscova, care au devenit ingineri, medici, jurnaliști, profesori, polițiști, etc.

Oameni care să poate interveni în situații de criză, așa cum a fost cea de acum, de la Caracal.

România nu a avut nici un fel de profesioniști, pentru că România a fost o țară agrară, înapoiată, de Evul Mediu, cronic subdezvoltată și anacronică, grație celor care au condus-o pînă atunci, minunații din casa regală și boierii lor moșieri liberali, țărăniști șamd, minunata clasă politică interbelică, pe care se întrec unii acum să o prezinte în culori pastelate.

Specialiștii formați prin alte țări comuniste au format, la rîndul lor, specialiști și așa au început să se dezvolte societatea și economia.

După 1990, procesul a fost exact invers. Mai ales că fondul agrar și înapoiat s-a păstrat, comuniștii nu au putut să dacă minuni în una-două generații.

Acum, ăla care e polițist este doar cu numele și uniforma, el nu are nici o pregătire, pentru că nici ăla care trebuia să îl pregătească nu este instruit în sensul ăsta și tot așa.

Așa se întîmplă lucrurile în toate domeniile. Toți își plătesc, într-un fel sau altul, funcțiile, își cumpără locul de muncă, ne furăm singuri căciula și băltim într-o stare generală de incompetență, indolență și ipocrizie.

O societate praf, înapoiată și redusă la stadiul de consumatori, evident în folosul cui.

Ce facem acum? Încurajăm copiii să nu își termine studiile și să se bage ucenici la patroni, pe cazare și masă, reconstituim obiceiul barbar al ”băiatului in casa”!

Ne urcăm singuri copiii de mînuță, la ”ia-mă nene”!

Trăiască democrația și statul de drept!

Trăiască procurorii și ambasadele străine, că ei ”e” motorașul pentru societatea viitorului, modernă și emancipată!

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg


Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg