Exploatarea, abuzul și sărăcia sînt ”civilizația” UE! -VIII-

Ilie Șerbănescu:

Românii locuiesc în case locuințe personale într-un procent mult mai mare decît cei din Vest și asta deranjează Comisia Europeană.

România mai e o țară doar cu numele: după ce ne-a jefuit avuția națională, Uniunea Europeană vrea acum sa ne deposedeze și de averea personală, să ne ia casele.

Ăsta este scopul liberalizării pieței de energie. Jumătate dintre români nu vor putea să își achite facturile, iar companiile străine de utilități se vor transforma în societăți imobiliare, care îi vor deposeda pe români de case.

Românii vor ajunge să fie chiriași în propriile case, așa cum trăiesc deja chiriași în țara lor, pe care o controlează acum străinii.

Ceea ce aduce în lumină faptul că un analist financiar cu pupilele mărite de la UM 24, unul, Iancu Mozzarela, Iancu Camembert, ceva în genul ăsta, e disperat că românii nu investesc pe bursă.

Cum e el deștept în cap, ca toți tinerii frumoși și liberi, Iancu Camembert e complet nemulțumit de faptul că românii au blocată averea în posesiuni imobiliare și nu în active financiare, care sînt mai fluide.

Așa de fluide, că se pot scurge orcînd printre degete. În condițiile în care lumea financiar-bursieră s-a decuplat total după pandemie de economia reală, analistul Mozzarela ar vrea ca românii să își vîndă bruma de agoniseală, casele, ce mai au prin bătătură, ca să investească banii pe bursă.

Adică să le piardă și pe alea.

Asta în condițiile în care băncile din România dobânzi la depozite nu dau, credite ca să îți iei o casă sau să începi o afacere nu dau, singura lor activitate este să exporte profitul pe care îl fac nemeritat de pe urma lui Vasile Pușcăriașu, care se împrumută de la ele la foc automat.

Așa că analistul apocalipsei e liber, pentru a da un puternic exemplu personal, să își vîndă ochelarii și să investească banii pe bursă.

Să îi vedem și noi domnului Ementaler pupilele mărite mai bine.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Exploatarea, abuzul și sărăcia sînt ”civilizația” UE! -VIII-

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg