Dictatura capitalului -II-

Toată floarea cea vestită a analiștilor economici, cu cîteva mici excepții care confirmă regula, Consiliul Fiscal, BNR-ul, analiștii financiari certificați, analiștii financiar-bancari, tot mediul de afaceri, au găsit cauza problemelor cu care se confruntă economia românească:

Îmbuibații de români din clasele sărace, bogătanii de pensionari, asistații sociali care trăiesc în lux și alții asemenea sufocă economia, sînt niște nenorociți de evazioniști care nu marcă banul la stat.

De-aia veniturile bugetare sînt cele mai mici din UE și Guvernul e într-o mare jenă financiară.

Lăsînd la o parte că nimeni nu spune să renunțăm la cheltuielile inutile cu înarmarea, cu vaccinurile, cu refugiații ucraineni, cu ”decarbonatarea”, cu ”reformele” și cu orice alte nebunii ne cer aliații strategici.

Dar, ce să vezi băi frate, marea evaziune fiscală o fac persoanele fizice și micile afaceri, nu marile companii multinaționale, pentru care România e un adevărat paradis fiscal.

Asta fără să mai menționăm contrabanda de miliarde și miliarde care trece de vămile noastre ca prin șvaițer, pentru că poliția, factorul politic și contrabandiștii fac parte din aceeași mafie.

Nu. Tot iobagii proști și umili din bordeie sînt de vină, că au găinile nefiscalizate și cinci roți la căruțe, își permit luxul să aibă și una de rezervă.

Așa le trebuie, să îi jupoaie și mai abitir Stăpînirea străină, prin Zapciul Culaie și argații din Guvern și Parlament, de iobagi proști și umili ce sînt!

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg