Decît progresist întru neo-fascism, mai bine înapoiat și prost! -II-

Chiar dacă nu funcționează cu apă gazoasă, ca automobilul lui Habarnam, mașinile electrice tot fac bule.

De fapt, fac o singură bulă, care va lua locul bulei imobiliare.

În România bula e abia la început, acum o umflă băieții, sprijiniți vîrtos de media.

În Norvegia, de exemplu, bula e deja pe fîsîite: și-au luat toți mașini electrice, susținuți de stat, și acum se înghesuie în parcări, se înghesuie la prize, se înghesuie în service-uri, în general, se înghesuie.

Bașca autoritățile le-au tras o mare țeapă și le-au anulat toate facilitățile cu care i-au momit inițial: parcare gratuită, alimentare gratuită, scutire de impozit pe mașina.

După cum se văd lucrurile, mulți vor fi păgubiți de bulă și pe la noi.

Exemplu: VW scoatea inițial o generație de Golf la 10 ani sau mai mult. Ultimele generații de Golf au fost scoase în schimb tot la 2-3 ani. Și afacerea tot scîrțîie, că o mașină e o mașină, nici măcar unul ceva mai înstărit decît un român rupt în fund nu-și permite să schimbe mașinile ca pe șosete, ca să susțină producția și profitul companiilor auto.

Las la o parte că Golf 4 e ultima generație cu adevărat fiabilă. Și atunci? Atunci au inventat găselnița cu automobilul electric. Salvăm planeta? Sau salvăm afacerile giganților auto?

“Lupta pentru mediu” e noul fascism – ceea cea azi ni se pare normalitate vor să rezerve doar pentru o clasă de privilegiați de lux.

Ultimul și cel mai bun exemplu sînt taxele prohibitive pe consumul de carne, pentru care se fac deja presiuni puternice asupra factorilor de decizie ai UE pentru a fi implementate.

Încălzirea globală s-a transformat, ca orice altceva în neo-colonialismul global pe care îl trăim azi, într-un instrument al luptei de clasă, menit să adîncească prăpastia dintre bogați și săraci“.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg