Analfabetul funcțional -III-

Motto: ”Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale si a pacienților” – Măscăriciul național, Șică Mandolină, 27 martie 2020.

căCîțu și-a depus mandatul pentru că nu se mai punea problema de alegeri anticipate. Ăla era rolul lui.

Costache – Tîndală și-a dat demisia pentru că nu s-a mai pus problema de privatizare a sistemului medical, în plină pandemie. Dar ăsta era rolul lui. Se cheamă corupție instituționalizată specializată.

În schimb, Șică Mandolină nu își dă încă demisia, pentru că Zapciul Culaie mai are nevoie de un măscărici, care să distragă atenția de la prăpădul din țara, de la medicii îmbolnăviți cu covid, de la spitalele care cad unul cîte unul, de la afacerile uriașe care se fac pe timp de stare de urgență.

Ăsta e rolul vieții pentru Șică Mandolină, mai ales că la vîrsta lui e puțin probabil să îl mai primească la Circ.

E rolul lui și face tot ce poate. Nu ar fi rău însă ca, atunci cînd vorbește de la pupitrul Guvernului, să i se pună o față de masă în pătrățele pe pupitru.

Și un pahar cu țuică pe fața de masă.

Exact așa se prezintă și vorbește de fiecare dată Șică Mandolină, de parcă ar fi la o șuetă la birtul de la colțul străzii, nu în comunicări oficiale, în plin context de criză majoră.

Ne invidiază alte țări, ne invidiază sincer! La noi epidemia e super mișto, e caterincă, frate, mai are un pic Șică și vine și cu chitara, să ne zică una de joc si voie bună.

Între timp, Germania face 500.000 de teste pentru depistarea covid pe săptămînă!

Nu-i nimic, ca iese Guvernul Orban la atac și mai publică un chestionar sau o declarație pe propria răspundere. Tremură virusul de frica lor.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg