Analfabetul funcțional

Dacă Ludovic Orban e un sărăntoc (conform propriilor declarații) care e îndrăgostit de capitalism, se cheamă că e analfabet funcțional?

Dacă același Orban este un fan înfocat al Luluței, după ce a fost băgat la beciul domnesc de către DNA, e analfabet funcțional?

Dacă Orban nu pricepe că este doar o unealtă patetică a Zapciului Culaie și a Stăpînirii străine, care se vor descotorosi de el ca de o cîrpă murdară, cînd nu le va mai fi de folos, dă dovadă de analfabetism funcțional?

Dacă Orban conduce un partid care are cuvîntul “național” în denumire, dar care se afirmă ca un susținător necondiționat al globalismului și propune doar măsuri care lezează grav interesul național, atunci Premierul României este un analfabet funcțional?

Dacă este toată ziua cu cuvinte precum “libertatea” și “democrația” în gură, dar a sărit în piață strigînd cît îl țineau puterile “cine nu sare, ia condamnare”, arată că nu este decât un analfabet funcțional?

Dacă nu a înțeles că după spectacolul de circ în care a urlat ”Cine este generalul?…” a rămas definitiv și iremediabil ca un clown, care nu va fi niciodată luat în serios, în memoria oamenilor serioși din țara asta, se cheamă că e analfabet funcțional?

Și dacă nu a priceput că Guvernul nu e locul unde să dai petreceri cu șprițuri, muzică și gagici, mai e vreun dubiu că este un analfabet funcțional?

Și dacă este, pînă la urmă, ce dacă? Doar nu a fost înscăunat de Einstein…

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg