Al Patrulea Reich -XV-. Epilog

Da, am avut dreptate!

A trebuit să vină un dezastru mondial ca să se vadă că noi, cei care am ridicat glasul împotriva UE, a globalizării și a laissez-faire capitalismului propăvăduit de orînduirea corporatistă neo-liberală am avut dreptate.

Asta pentru că a trebuit să luptăm cu o propaganda feroce, turbată, care a reușit să îi convingă pe oameni că e mai bine să aduci roșii de carton din Olanda, pe 9 lei, cînd tu ai putea avea roșii excelente din producție proprie cu doar 5 lei.

A trebuit să vină o pandemie ca să poată fi demontată minciuna că un stat puternic nu poate avea grijă de cetățenii și chiar de economia din țara respectivă, ci doar corporațiile care nu știu cum să își mai ascundă profiturile uriașe.

Șefa Comisiei Europene, van-der-nu-contează, bate în continuare apa în piuă cu amprenta de carbon și ”alocă miliarde pentru viitorul” Europei.

Între timp, pilonii centrali ai UE, Germania și Franța, s-au întors fățiș cu spatele la celelalte țări.

Cît de aberantă și de detestabilă poate fi acestă structură numită UE, care nu face nimic să ajute Italia și nici pe cetățenii din celelalte țări afectate, deși este practic sufocată de instituții bugetofage?

Și mai ales de ”principii” și figuri.

Pînă la urmă, Italia și Spania au susținut în vara lui 2020, anul pandemiei, în pur spirit european și democratic, că Bruxellesul și ursula-var-der-cum-dracului-o-cheamă-și-nici-nu contează să își ia ajutoarele europene și să și le bage în, pardon, cur.

Altfel spus, bye-bye wi-fi, UE!

Deja Italia discută cu China despre noul Drum al Mătăsii. Iar noul premier de la Roma, Draghi, este cunoscut mai degrabă pentru afinitățile sale cu tabăra democrată de la Washington și pentru numeroasele contre pe care i le-a dat lui Merkel, cînd conducea Banca Centrală Europeană.

De cealaltă parte, în ultima vreme pînă și Germania, prin vocea Angelei Merkel, adoptă tot mai des poziții contrare de cele ale Comisiei Europene conduse de Ursula van der Flitten.

Iar Ursula merge mai departe cu pretențiile privind eliminarea gazelor naturale din mixul energetic, dovedindu-se chiar mai autistă și decît Merkel.

Așa e cînd de soarta unor popoare întregi se ocupă niște birocrați fără nici o reprezentativitate, care sînt ghidonați de cu totul alte interese.

Cum, mă, România a reușit să achiziționeze echipamente medicale pentru coronavirus doar din Serbia și din afara Europei?

Dar unde erau partenerii și aliații europeni, frații noștri francezi, modelul nostru german?

A, interziceau exporturile și nu onorau nici măcar comenzile făcute înainte de criza coronavirus.

Între timp, Șică Mandolină aștepta telefonul din Germania.

Răspunsul Uniunii Europene în fața pandemiei de coronavirus a fost dezastruos încă de la început și pină azi, la un an după pătrunderea Covid-19 în Europa.

A fost nevoie de tragedia din Italia ca UE să-și închidă granițele exterioare și interioare.

Ajutorul economic pentru economiile lovite de pandemie nu a venit nici acum și nu va veni niciodată necondiționat, ci doar pentru ca UE să impună interesele meschine ale diverselor grupuri care dictează la Bruxelles.

Campania de vaccinare e un dezastru: SUA, Anglia, China, Rusia, India vaccinează în draci, numai Comisia Europeană își ia țeapă după țeapă de la companiile producătoare de vaccinuri.

În general, pe timpul pandemiei, marile puteri europene și-au văzut strict de interesele lor și au întors spatele țărilor mai mici, lăsînd la o parte toată apa de ploaie a valorilor europene.

Cine va trage Comisia Europeană la răspundere pentru ineficiența cronică și lipsa capacității de răspuns în fața unei probleme cît se poate de reală?

Nimeni! Pentru că UE nu este o formațiune democratică, iar singurul for ales, Parlamentul European, are un rol cel mult butaforic.

Uniunea Europeană este un organism artificial, abuziv și completamente nereprezentativ, acționînd întotdeauna în numele unor interese obscure.

Niciodată pentru a apăra interesele cetățenilor de rînd.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg