Amenințarea fantomei spionului rus

spaima kgb

La 25 de ani după căderea Cortinei de Fier, amintirea URSS este menținută de propaganda NATO încă vie în memoria colectivă a românilor, fiind una dintre cele mai eficiente sperietori.

Pentru că, așa cum se știe, cel mai eficient instrument al manipulării este teroarea, iar dacă Băsescu este cocoțat încă în scaunul de la Cotroceni, acest lucru se datorează fricii românilor de a nu intra din nou în sfera de influență a rușilor.

Asta deși România este, cel puțin oficial, membru cu drepturi depline al NATO și UE, beneficiind din plin de protecția acestor organisme.

Ba, mai mult, se poate spune că țara a intrat, încet, dar sigur, pe mîna ocupației economice a străinilor, în prezent capitalul românesc avînd cel mult un rol decorativ.

Dacă în 1945 România a pierdut Al Doilea Război Mondial, trebuind să se confrunte cu ocupația sovietică, după 1990 țara noastră a ieșit, în urma trădării clasei politice, înfrîntă dintr-un război la fel de nemilos, cel economic, fiind obligată să se supună în prezent intereselor economice americane și ale țărilor din Europa de Vest.

Iar pentru ca această nouă ocupație străină să fie învelită într-un ambalaj frumos, care să ia ochii românilor rupți de foame, a fost scoasă de la naftalină amenințarea rusă.

Bătrînii de la Pungești, care își apără cu dinții pămînturile de corporațiile americane, sînt de fapt spioni ruși, spun gurile de foc ale propagandei NATO în România.

Ei se dovedesc un pericol atît de mare pentru ”democrația” capitalistă garantată de UE și NATO în țara noastră că probabil de represiunea lor nu se vor mai ocupa jandarmii autohtoni, ci chiar trupele americane invitate cu atît patos de politicienii români.

Este știut că SUA și NATO sînt factori de răspîndire a ”democracy” în toată lumea, și România trebuie să intre, o dată pentru totdeauna, în rîndul țărilor cu o democrație stabilă, care nu pun în pericol interesele corporațiillor americane.

Mai ales că arii pentru exploatare prin fracturare hidraulică a gazelor de șist au fost deja concesionate pe tot teritoriul României și ”the democracy” nu poate risca să iasă în pierdere, în eventualitatea că se vor găsi totuși unii români curajoși, cu capul pe umeri, care să se opună acestei grozăvii.

Așa că toate televiziunile din România trag tare cu spionul rus, gata să plece din Crimeea și să atenteze la grătarele românilor cei pașnici și cumsecade. Se fac emisiuni, dezbateri la ore de vîrf, este descris cu lux de amănunte pericolul pentru țara noastră reprezentat de Putin și de Rusia.

După teroriști, mineri, suporteri și maidanezi, spionul rus este noua sperietoare națională.

Toate acestea în condițiile în care mai degrabă România a avut o atitudine belicoasă la adresa Rusiei, oficialii de la Moscova nefăcînd altceva decît să răspundă bolboroselilor isterice venite dinspre București.

Este totuși de mirare cum românii, în timp ce sînt spoliați în mod feroce de UE și SUA, în timp ce România se confruntă cu spectrul regionalizării, al autonomiei teritoriale pe criterii etnice și chiar al pierderii de suveranitate, ca urmare a acțiunii concertate a forțelor NATO în țara noastră, mai găsesc resurse de naivitate pentru a fi intimidați cu spionul rus.

Pentru cine nu a observat deja, americanii au venit demult în România. Nenorocirea e că, nemaiputînd să îndurăm atît amar de bine, s-ar putea să vrem noi să fim lăsați în pace, iar ei să nu binevoiască să plece.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg