Manipulările jegoase continuă -II-. Roșia Montană și gazele de șist

pastorcianura

Manipulări jegoase practică cea mai mare parte din mass media, în frunte cu Antena 3, nu doar în cazul cîinilor fără stăpîn, ci și al fracturării hidraulice, precum și în deja infama temă a Roșiei Montane.

Văzînd că nu pot să ignore la nesfîrșit miile de protestatari din stradă, pentru că își pierd pînă și bruma de credibilitate pe care o mai au, diriguitorii Antena 3 au ales și de această dată să mimeze dezbaterea, să fie imparțiali, ca tot românul.

Doar că dezbaterile organizate de post sînt întotdeauna împănate cu manipulări de cea mai joasă speță, cum ar fi punerea pe picior de egalitate a zeci de mii de oameni ieșiți în stradă, în toată țara, cu cei 33 de actori proști care joacă fără prea mare putere de convingere rolul de mineri la Roșia Montană.

Dealtfel, tema faliei pe care ar fi deschis-o în societatea românească exploatarea aurului pe bază de cianuri este una complet falsă, o manipulare ordinară. Cea mai mare parte dintre cetățeni preferă să aibă cu totul alte preocupări decît viitorul țării în care trăiesc și să ignore complet subiecte arzătoare precum transformarea României într-o colonie ale cărei resurse marile puteri vor să le exploateze pînă nu mai rămîne piatră peste piatră.

Așa că este ridicol să vorbești despre o divizare a societății românești pe această temă. Mai ales că numărul celor care sînt pentru cianurarea Apusenilor este, totuși, unul nesemnificativ.

Părțile combatante în acest caz sînt imensul aparat de propagandă al RMGC și al Guvernului deopotrivă, pentru că cele două entități acționează, iată, ca una singură, pe de o parte, respectiv, o mînă de ONG-uri susținute de un număr nesperat de mare de români care mai au un dram de conștiință, dar care sînt departe de a reprezenta o majoritate a societății românești, de cealaltă.

Cu toate acestea, deși reprezintă o minoritate în cadrul societății, vocea protestatarilor s-a dovedit a fi una suficient de puternică pentru a intimida guvernul și pe lăutarii săi din presa, așa că au fost puse la cale nu una, ci mai multe încercări de discreditare, așa cum spune manualul oricărui manipulator de bine.

Protestatarii anti RMGC și anti fracturare hidraulică au fost făcuți, pe rînd, băsiști, hipsteri, anarhiști, eco-teroriști, drogați, pletoși, trădători de țară, spioni străini. S-a spus despre ei că sînt plătiți ba de Soros, ba de ruși, că reprezintă interese potrivnice României, că nu vor independența energetică a țării, în general vorbind, că reprezintă niște elemente reprobabile care, iată, atentează la buna guvernare pe care cu atîta sudoare au pus-o pe roate cuplul imbatabil Băsescu –USL.

Aprigii analiști, jurnaliști și deontologi (sic!) de la Antena 3 i-au jignit în fel și chip, cu scopul de a-i discredita, pe opozanții RMGC și Chevron, au ajuns pînă într-acolo încît să spună ca cei ce au ieșit să își apere cu propriile trupuri pămînturile la Pungești au în spate serviciile secrete ruse. Altfel spus, după mințile orbite de lăcomie și de bani otrăviți ale anteniștilor, octogenarul rupt în bătaie de jandarmi la Pungești este un kaghebist periculos care atentează la integritatea intereselor țării.

Fără îndoială că, între miile, zecile de mii de protestatari care au ieșit în stradă în multe din orașele țării, în a opta săptămînă de proteste, deja, se află și indivizi care au altă agendă decît cea a interesului comun. Ar fi fost nefiresc ca în mulțime să nu apară și agitatori, speculanți, profitori, spioni, diversioniști de toate categorille.

Dar să jignești zeci de mii de oameni ca fiind plătiți de unul sau de altul, să negi dreptul la conștiință al poporului român, este inadmisibil, chiar și pentru niște propagandiști de joasă speță cum sînt cei din trustul Intact.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg