Încercări jegoase de manipulare -II-. Ucigașii de căței nu se dezmint

mengele oprescu erevan

Arestarea Primarului General, fie ea și cu titlu de prevenție provizorie, a produs o vie și nedisimulată bucurie în rîndul a mii de bucureșteni, sătuli ca orașul în care locuiesc să fie denumit pata de sînge de pe obrazul Europei.

Chiar dacă punerea la rece a moaștelor celui pe care luptătorii pentru drepturile animalelor îl numesc, cu drept temei, Doctorul Mengele, nu va aduce înapoi zecile de mii de cîini ai străzii uciși cu sălbăticie de administrația Oprescu, mulți bucureșteni au văzut evenimentul ca pe o răsplată pe măsura faptelor Primarului General.

Iar dacă nu s-au bucurat, pe cei mai mulți din locuitorii Capitalei arestarea lui Mengele i-a lăsat indiferenți – atît de mult îl prețuiesc ei pe cel ce ar trebui să aibă grijă ca viețile lor să se desfășoare în condiții mai bune și mai civilizate de trai.

În schimb, apropiații și partenerii de afaceri ai Doctorului Mengele au cam început să își piardă busola. Astfel, Valentin Anghel, tatăl copilului mort în condiții suspecte, în apropierea parcului Tei, se îmbată de durere, în ziua arestării lui Oprescu, iese în stradă să facă scandal și lovește un om, fiind ridicat de poliție și dus la secție.

Nici nu vrem să întrebăm de ce Valentin Anghel, care nu a fost văzut vărsînd o lacrimă, în cei doi ani trecuți de la moartea copilului său, și-a pierdut controlul tocmai în ziua arestării lui Mengele. Îi este oare teamă de ce s-ar putea să se afle?

Mai mult decît atît. Antena 3, postul de televiziune care a clădit un adevărat cult al personalității pentru Doctorul Mengele, nedifuzînd nici măcar o știre negativă, o anchetă sau o acuză, dintre cele venite din toate părțile, la adresa activității Primarului General, duce de la arestarea lui Oprescu o adevărată campanie de martirizare a suspectului prins cu mita în buzunar.

Acum, cînd Mengele s-a îmbolnăvit subit de toate bolile pămîntului, după ce a fost trimis, așa cum merită, să tortureze veceul turcesc, și nu niște ființe nevinovate, Antena 3 ni-l prezintă ca pe un adevărat erou, care s-a jertfit, trup și suflet, pentru bucureșteni.

Moșul era, de fapt, bolnav-copt, de multă vreme, vor anteniștii să ne facă să credem, și, în loc să stea să mai clămpăne și pe acasă, și-a pus forța de muncă în folosul comunității.

În definitiv și la urma urmelor, fiecare jurnalist și organ media este liber să facă ce partizanat politic dorește. Dar deontologii și profesioniștii auto-declarați de la Antena 3, atît de vitriolați în cazul celor șapte violatori din Vaslui, nu sesizează că, ușor-ușor, au aceeași atitudine față de Oprescu, cum au avut vasluienii față de cei acuzați de viol: ce dacă a luat Mengele mită, că el e băiat bun, avea un viitor de primar în față, de ce să sufere el acum, dacă l-a ademenit nenorocita aia de șpagă?

Și, mai mult ca sigur, i-a și plăcut mitei să fie dată, depravata dracului!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg