Încercări jegoase de manipulare

cianuristi

Motto: “Antena 3 o frige pe cianuri! Te oftici?”

Antena 3 a fost, de la bun început, principalul vehicul pentru propaganda RMGC. Toate televiziunile s-au dedat la banii murdari ai corporației canadiene, dar anteniștii au spart norma. Ce mai contează ca RMGC e un proiect de suflet al lui Băsescu, iar realizatorii Antenei 3 se bat cu anti-băsismul în piept? Banii, după cum se poate vedea, sînt mai presus decît orice formă de respect de sine pentru unii.

Nu e astfel de mirare că, în prima zi a protestelor împotriva proiectului de la Roșia Montană, Antena 3 nu a suflat o vorbă despre zecile de mii de oameni ieșiți în stradă în toată țara.

Cei pe care nu îi mai doare gura să dea lecții de moralitate, de democrație, românism, europenism și alte vrăjeli din astea, numai bune de luat ochii fraierilor, au aplicat un embargo și o cenzură care ar fi făcut-o și pe Suzana Gâdea să roșească de invidie. Dar poate că potrivirea de nume nu e tocmai întîmplătoare…

Însă mizeria morală a anteniștilor nu se oprește aici, se poate spune că a fost doar prima fază! Cum protestele au continuat și nu au mai putut fi aruncate sub preș, nici măcar de niște propagandiști patentați, precum cei din trustul Intact, aceștia au început să se dedea la diversiuni care mai de care mai jegoase.

Inițial, au încercat să lanseze ideea că cei ce se opun proiectului RMGC ar fi eminamente băsiști. Că anteniștii sînt niște slugoi vînduți pînă în măduva oaselor, știam, nu era nevoie să ne-o confirme ei încă o dată. Dar că sînt și proști-noapte, era greu de anticipat. Cum să fie băsiști niște cetățeni care se opun cu toată puterea lor unui proiect susținut pînă în pînzele albe de Băsescu?

Văzînd că ulciorul cu băsismul nu mai merge la apă, propagandiștii din trustul Intact au profitat, într-um mod scabros și imoral dincolo de orice limite, de tragedia morții copilului de patru ani, care a intrat pe o proprietate privată și a fost atacat de cîinii de acolo.

Astfel, anteniștii au început să inflameze spiritele împotriva cîinilor fără stăpîn, încercînd să abată atenția de la problema RMGC. Ba, mai mult, au organizat seara și o emisiune “de dezbatere”, care poate servi foarte ușor de exemplu cum poți manipula opinia publică.

Cauza celor ce se opun proiectului de la Roșia Montană a fost reprezentată de Remus Cernea, un cetățean care prin natura lui nu este foarte combativ, încercînd de fiecare dată să aibă o prestație de bun-simț și care a fost literalmente executat în direct de guriștii postului, bașca un cor de 2-3 propagandiști plătiți de RMGC, care zbierau din toți rărunchii, tînguindu-se că li se ia mîncarea de la gura copiilor.

În timpul emisiunii, Antena 3 nu a ezitat să înroșească jumătate de ecran cu anunțul “Exclusiv! Prima dezbatere despre Roșia Montană”, deși pe un post concurent, Realitatea Tv, avea loc la aceeași oră o emisiune mult mai echilibrată și în care, cît de cît, au fost spuse niște lucruri relevante în legătură cu proiectul RMGC.

Una din regulile de aur ale propagandei spune că, pentru a fi veridică, mistificarea adevărului nu se poate îndepărta foarte mult de la realitate. Oare anteniștii nu au învățat asta la școala de propagandă și proaste maniere de la IMA?

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg