Gazele de şist: propaganda e mama învăţăturii

frack off

Gazele de şist sînt bune. Fracturarea hidraulică este de fapt alternativa ecologică la exploatrea convenţională a hidrocarburilor. Gazele de şist cresc producţia la hectar, fac ţuica mai dulce şi laptele vacilor mai gras. Într-un cuvînt, ”gazele de şist ne aduc nouă / lapte, carne, brînză, ouă”.

Toţi consumatorii de media din România trebuie să se pregătească sufleteşte, pentru că o campanie propagandistică de proporţii pare că e pe cale să înceapă.

Companiile care sînt gata de exploatarea gazelor de şist în România şi imensa lor forţă financiară au produs deja primele articole în internetul românesc, cu precădere pe varianta în română a Yahoo news.

În mai puţin de o lună, trei articole pe tema gazelor de şist ne informează, echidistant şi deontologic, că fracturarea hidraulică este de fapt o sperietoare doar pentru ţăranii înapoiaţi, care nu sînt puşi la punct cu minunile tehnicii moderne şi nici nu au puterea de înţelegere a avantajelor complete şi totale ce decurg din binecuvîntatele parteneriate cu corporaţiile străine.

Aşa că să nu mire pe nimeni dacă îl vom vedea în curînd la televizor pe premierul Ponta, de mînuţă cu şeful Chevron, cum soarbe tacticos apă scoasă cu paharul din vreun bazin cu fluide reziduale rezultate în urma procesului de fracturare hidraulică, ca să înţeleagă tot bizonul că nu e nici un pericol cu gazele de şist.

Iar exemplul propagandei nebune pe care chiar instituţiile Statului au făcut-o pentru exploatarea prin cianurare la suprafaţă a minereurilor de la Roşia Montană se păstrează încă proaspăt în amintirea celor care mai au un dram de minte în ţara asta.

În cele din urmă, se poate spune că există şi o parte pozitivă în toată această propagandă nebună: România este pe cale să beneficieze de o nouă resursă, mai puţin poluantă şi mult mai ieftină, şi anume de gazele de dinţi ce se formează la gura atîtor cohorte de “politicieni”, ”jurnalişti”, ”specialişti” şi ”lideri de opinie” care manîncă zilnic, deja de ani de zile, căcat cu lopata.

2 thoughts on “Gazele de şist: propaganda e mama învăţăturii

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg