Trăim decenii de isterii mărețe -II-

gica-popescu

Locuitorii mult-prea-binecuvîntatei localități Pipera au anunțat ieri că, în timpul slujbei de duminică, o coțofană s-a așezat plîngînd cu jale la fereastra bisericii, în timp ce își smulgea disperată de durere sufletească penele de pe piept, cerînd în același timp eliberarea clanului Becali, Borcea, Popescu & comp.

Imediat, televiziunile naționale de știri au făcut dezbatere aprinsă pe subiect, că nu puteau românii să treacă așa ușor peste o nouă isterie, cu atît mai mult cu cît nici asta nu le folosește la nimic – discuțiile aprige în contradictoriu despre pușcăriașii din fotbal nici nu cresc nivelul de trai, nici nu rezolvă situația amărîților loviți de inundații în sudul țării, nici nu scad prețul la gaze și factura la întreținere.

Așa se face că, în seara de duminică, Antena 3 făcea propagandă violentă pentru eliberarea lui Gică Popescu, la Realitatea Tv se chibița, doct, pe aceeași temă, iar la România Tv, ca o mică variație, o astroloagă de renume mondial se chinuia să ne explice de ce trebuie eliberat din, scuzați, pîrnaie, Gigi Becali.

Foarte păguboasă înclinarea asta spre emoțional isteric a conaționalilor noștri. De parcă nu erau destule lucruri care să ne separe, acum se înjură lumea și din cauza pușcăriașilor din fotbal.

Asta în condițiile în care la mai multe televiziuni a tot fost dată o înregistrare mai veche cu Ioan Becali în care el, cu gurița lui de cinstit, zicea că sănătatea și libertatea nu au nici o valoare pentru el dacă nu are bani.

Dar nu așa, oricum, ci bani mulți, cu care să epateze și să dea cu tifla fraierilor. Și mai zicea fratele mai mare din clanul Becali că, decît să nu fie bogat, preferă să fie în pîrnaie.

După cîte se vede treaba, dorința i s-a îndeplinit, deci pesemne că omul e fericit acum. Așa că e de neînțeles de ce suferă alții pentru el.

În ceea ce îl privește pe Gică Popescu, el a ales să facă învîrteli cu oameni de afaceri (sic!) de teapa fraților Becali. El singurel, nu l-a împins nimeni de la spate, nu i-a sucit nimeni încheietura mîinii. Bine ziceau înaintașii noștri, în înțelepciunea lor din care au rămas acum doar vagi urme – te bagi în troacă, te mănîncă porcii.

Și, mai nou, îți deplîng soarta naivii…

Oameni sensibili la suflet, românii căinează cu jale soarta tuturor îmbuibaților. Și ce deranjează foarte tare e că cel mai abitir îi jelesc amărîții care nu au după ce să bea apă, dar stau toată ziua și cască gura pe la televiziunile ”de știri”.

Nici nu e, pînă la urmă, o tragedie așa de mare faptul că Becali, Popescu, Borcea și famiglia se hîrjonesc acum pe la bulău. După perioada de studenție, vor putea și ei să își lase plete, să își dea părul pe spate în freză á la Eminescu și să devină pușcăriologi de serviciu la România TV.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg