Statul francez îi acordă Legiunea de Onoare pînă și Doctorului Mengele

caine_slab_96817900

Ambasada Franței la București a avut bunăvoința să ne anunțe că statul francez, prin intermediul lui Jean-Marc Todeschini, secretar de stat pentru Veterani și Memorie, îi va acorda cea mai înaltă distincție a sa, și anume cea de ”Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare”, Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru cunoscuți, Doctorul Mengele.

Cum singurele legături ale Doctorului Mengele din București cu veteranii și memoria constau în faptul că este un veteran al durerii în cur față de Lege, Onoare, bun-simț și în ceea ce îi privește pe cei care l-au votat, Ambasda Franței a explicat, cu amabilitate, că distincția îi va fi acordată lui Oprescu pentru a-i pune în valoare ”cariera de medic specialist, precum și cariera politică pusă în serviciul Capitalei, în calitate de primar general, funcție pe care o ocupă din 2008”.

Nu ne exprimăm în legătură cu cariera de medic specialist a lui Doctor Mengele, pentru că nu am avut ghinionul să intrăm sub bisturiul său.

În ceea ce privește însă modul în care ”și-a pus cariera politică în serviciul Capitalei” și al bucureștenilor, Ambasada Franței ar fi trebuit să știe renumele de Doctorul Mengele este unul meritat de Sorin Oprescu cu vîrf și îndesat.

Sub înțeleapta sa conducerea, gestionarea problemei cîinilor fără stăpîn din București s-a desfășurat într-o manieră atît de barbară, abuzivă și ilegală, încît organele Primăriei Generale, ASPA și Poliția Locală, au ajuns să ducă adevărate lupte de stradă cu cetățenii Capitalei, care s-au ridicat revoltați, să apere cîinii fără stăpîn de pe străzi de mașinăria dementă de facuta bani din crime și suferință, pusă la cale de Sorin Oprescu.

Acoliții lui Sorin Oprescu de la A.S.P.A. se laudă în mod public că au omorît, deși își desfășoară activitatea în afara cadrului legal, zeci de mii de cîini fără stăpîn, iar celelalte mii de animale pe care le dețin în custodie sînt chinuite, torturate, subnutrite și ucise prin injectarea de substanțe ilegale, realitate ce i-a atras Primarului General binemeritatul supranume de Doctorul Mengele.

Primăria Capitalei s-a remarcat, sub conducerea Doctorului Mengele, ca o adevărată mașinărie de tocat bani publici, sute de milioane de euro fiind aruncate pe apa Dâmboviței, prin cheltuirea lor inutilă și total netransparentă, pe proiecte nefezabile, abuzive sau ilegale, cum ar fi pistele pentru bicicliști, A.S.P.A., fel de fel de lucrări publice efectuate de mîntuială, dar pentru care s-au cheltuit sume exorbitante, distrugerea sistematică a patrimoniului arhitectural al Bucureștiului sau încercarea de demolare a unor repere ce țin de memoria comunității.

Primăria condusă de Doctorul Mengele a excelat doar la ruinarea patrimoniului istoric al Capitalei și a ieșit în evidență exclusiv prin lipsa de transparență și prin ignorarea adevăratelor probleme ale cetățenilor: transportul în comun, calitatea aerului, reducerea spațiilor verzi și așa insuficiente.

Doctorul Mengele îi agresează constant pe bucureșteni, prin ieșiri publice de un grobianism demn de filmele cu orci, prin instituțiile pe care le are în subordine și care nu se sfiesc să îi violenteze pe cetățeni atunci cînd încearcă să își apere drepturile sau prin proiectele aberante ce impietează asupra vieții lor de zi cu zi.

Iar ca urmare a acțiunilor incalificabile ale instituțiilor din subordinea Primăriei Generale, condusă de Doctorul Mengele, a avut loc o degradare fără precedent a imaginii Bucureștiului în lume, Capitala, ca și întreaga țară, fiind percepute în prezent ca ”rana sîngerîndă a Europei”, consecință a modului barbar, abuziv și ilegal în care sînt capturați și exterminați cîinii fără stăpîn.

Prin urmare, cetățenii Bucureștiului au anunțat deja, prin vocea mai multor organizații din societatea civilă, că vor protesta în fața reședinței ambasadorului francez la București, față de decorarea de către statul francez a unui infractor de drept comun, care încalcă asumat, cu bună-știință, nemeroase hotărâri ale unor instanțe din România.

Protestul bucureștenilor se cheamă chiar ”pentru onoarea Bucureștiului”, iar ambasada franceză, prin decorarea cu Legiunea de Onoare a unui primar arogant, nedemocratic, abuziv și infractor, care nu îi mai reprezintă în nici un fel pe bucureșteni, trebuie să își asume ne-eleganța că cetățenilor Capitalei le va aduce doar dezonoare.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg