Opriți crima! -II-

dsc01759

În Franța a fost adoptată, anul trecut, legislația prin care se stipulează că animalele sînt ființe cu drepturi, iar cruzimea împotriva animalelor este pedepsită la fel ca cea îndreptată împotriva oamenilor.

În România, în schimb, parlamentarii din Comisia juridică a Senatului au refuzat, în primă instanță, propunerea Mișcării Dreptate pentru Animale de înăsprire a pedepselor pentru cei care torturează și ucid în chinuri ființe nevinovate.

Este vorba ”doar” de diferența de civilizație dintre cele două țări, între care una este prezentată, pe bună dreptate, ca un pilon important al progresului culturii europene, iar cealaltă se zbate încă, la nivel de mentalitate, dar nu numai, în smîrcurile Evului Mediu.

Trebuie spus că, în România ultimilor ani, a fost declanșat un adevărat val de ură oarbă, de instigări publice și de fapte cît se poate de abominabile, la adresă cîinilor cu sau fără stăpîn.

Totul a pornit de la adoptarea, de către aceiași parlamentari români, care acum refuză să mărească pedepsele pentru cei ce comit abuzuri împotriva animalelor, a foarte controversatei ”Legi Ionuț”, în 2013.

Consecințele nu au fost altele decît încurajarea și înmulțirea actelor de cruzime împotriva animalelor domestice din România, cîini, dar și cai, măgari și altele, pe fondul lipsei de educație, de conștiință civică și de valori morale, ce oricum făceau ravagii, în haosul și degringolada socială a ultimilor 25 de ani.

Opinia publică este aproape zilnic oripilată cu imaginile unor animale mutilate, lovite, bătute, muncite pînă la epuizare, tîrîte legate în urma mașinilor, cu diferite membre amputate, cu ochii scoși, aruncate de vii în canale, acoperite cu smoală, mai nou și jupuite de vii.

Nimeni de la nivelul autorităților locale sau centrale nu face nimic pentru a opri acest val de atrocități, ba din contră, îl susțin prin nepăsare, superficialitate, corupție, diverse afaceri pe spatele cîinilor fără stăpîn și tergiversarea înființării unei poliții a animalelor funcțională și eficientă.

Împotriva acestei nepăsări a autorităților și a nenumăratelor acte de cruzime la care sînt supuse animalele domestice din România au protestat duminică, 11 septembrie 2016, sute de oameni în București și în toată țara.

Ei i-au somat pe parlamentarii din Comisia juridică a Senatului să accepte modificarea legislativă privind înăsprirea pedepselor pentru cei torturează și ucid în chinuri animalele domestice, ca prim și mic pas pentru intrarea țării noastre într-o normalitate după care tînjesc toți oamenii normali la cap.

Mesajele afișate de protestatarii din Piața Victoriei, în București, au fost cît se poate de elocvente: ”Stop maltratării animalelor în România!”, ”Cruzimea față de animale este o crimă împotriva societății”, ”Cine nu iubește animalele, nu iubește oamenii!”, ”Animalele au dreptul la viață!”, ”Facem revoluție pentru evoluție!” și așa mai departe.

Cu adevărat evoluție, pentru că doar niște involuați fără pic de compasiune, empatie, conștiință, morală și dram de civilizație pot maltrata animalele. Iar cei care se opun pedepsirii acestor bombe sociale, gata oricînd să explodeze și să omoare oameni, nu sînt altceva decît complici morali ai Crimei.

Cruzimea față de animale este, cu adevărat, o crimă împotriva societății, în condițiile în care numeroși oameni buni s-au îmbolnăvit sau chiar au murit de inimă rea, văzînd modul inacceptabil în care sînt tratate animalele în România, de către autorități și oameni de rînd deopotrivă.

Crima împotriva animalelor este Crimă împotriva oamenilor. Cine o cauționează pe prima, se face vinovat de cea din urmă.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg