Nu există iubitori sau ne-iubitori de cîini. Există oameni sau brute

kola kariola

Motto: ”Cuțofilă e mă-ta!”

Toată problematica situației cîinilor fără stăpîn este prezentată, de către oficialități și mass-media, din perspectiva unui așa-zis conflict între iubitorii și ne-iubitorii de cîini.

Nimic mai fals și mai manipulator!

Să dai de mîncare unei vietăți înfometate, fie ea și un cîine, să îi dai apă cînd îi e sete, să încerci să îi oferi adăpost și alinare unui suflet aflat în nevoie, nu reprezintă neapărat manifestări ale ”iubitorilor de cîini”, ci mai degrabă ale unor oameni adevărați, care nu au uitat ce este omenia.

Grija pentru cei care trăiesc alături de tine, compasiunea față de cei suferinzi, încercarea de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, fie ei oameni sau animale, sînt calități de care dau dovadă ființele superioare, Oamenii cu O mare.

De cealaltă parte, ura descreierată, instigările la moarte, setea de sînge și de violență gratuită nu pot fi descrise decît ca aparținînd unor ființe patetice, cu sufletul înecat în furadan, unor umbre vii ce nu găsesc altă modalitate de a-și umple carcasa goală a toracelui, de a stinge vipia mistuitoare ce îi arde de vii, în lipsa inimii și a sufletului, decît prin încercarea disperată de a face rău, de a omorî sau chinui tot ce mișcă în jurul lor.

Ființele inferioare care torturează ori omoară cîiini, dar și alte animale, decerebrații care caută cu febrilitate noi căi de a face doar rău, lombrozienii care se bucură în fața suferinței și a durerii nu sînt altceva decît niște criminali nerefulați, niște bombe sociale gata să explodeze.

Se trece cu vederea faptul că însăși noțiunea de ”cîine fără stăpîn” e un non-sens. Cîinele a fost creat de om tocmai pentru a-i fi alături, iar exemplarele canine ce rătăcesc fără țintă prin localitățile din România au ajuns acolo tocmai din cauza oamenilor, care au eșuat lamentabil în a se dovedi niște stăpîni responsabili.

Prezența cîinilor maidanezi pe străzi nu este de dorit pentru nimeni, în primul rînd pentru ei, căci un cîine, în lipsa unui companion uman căruia să îi fie devotat, și care, la rîndul lui, să îl îngrijească, nu se poate bucura de o viață așa cum ar trebui să aibă.

Așa cum problema cîinilor fără stăpîn a fost creată de societatea umană, rezolvarea ei tot dinspre oameni trebuie să vină, iar nu din partea animalelor. Și pentru că trebuie să vină de la oameni, soluțiile nu pot fi decît umane.

Pentru toate problemele există o cale de rezolvare, trebuie doar să se dorească asta. Bestiile cu chip de om nu văd însă decît o singură soluție: moarte animalelor, căci atît pot ființele lor demne de milă să își dorească. Cine a stat de vorbă cu o astfel de brută știe că nu poate exista un dialog rațional, o discuție bazată pe argumente.

Nu, pentru că bruta își dorește un singur lucru și numai unul: MOARTEA cîinilor, și nu pentru că așa ar fi rezolvată în vreun fel situația animalelor fără stăpîn de pe străzi ci doar pentru că în felul ăsta monstrul cu chip de om își stinge setea de sînge.

Nici măcar punerea în antiteză a îngrijirii cîinilor cu grija pentru copii, pentru oameni în general, așa cum fac adepții omorîrii necondiționate a animalelor (în fapt, unul din puținele lor pseudo-argumente) nu stă în picioare: este evident pentru oricine posedă un minim de bun-simț că așa cum se îngrijește un om de un cîine fără stăpîn, sau de orice altă vietate, aceeași compasiune ar arăta și pentru un copil sau o ființa umană aflată la greu.

Cît privește existența sau lipsa resurselor și împărțirea lor între oamenii și animalele aflate în nevoie, aceasta este tot o discuție absurdă, avînd în vedere jaful la care se dedau diferitele instituții ale Statului, cele care ar trebui să se ocupe, de fapt, de toți acești nefericiți.

Încearcă însă numai să explici asta unei brute fără creier!

Este foarte deranjant faptul că astfel de scuze penibile pentru condiția umană, în fapt, niște hălci de carne fără inimă, creier sau suflet, suferă, fără excepție, de un acut sindrom al superiorității, crezîndu-se mai bune decît toți cei din jurul lor, fie oameni, fie animale.

Astfel de tare ale societății nici măcar nu trebuie să fie incluse în categoria oameni, darmite să se constituie în așa-zise grupuri sociale, cum ar fi celor al ”ne-iubitorilor de cîiini” și să se facă legi speciale pentru ele, așa cum este cazul recent suspendatei legi ”a lui Ionuț”.

Pentru că nu există iubitori sau ne-iubitori de cîini. Există oameni sau brute!

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

12 thoughts on “Nu există iubitori sau ne-iubitori de cîini. Există oameni sau brute

 1. FOARTE BINE SPUS!……SETEA DE SANGE……..UNII ( BOGATII) SI-O POTOLESC PRIN VANATOARE, ALTII DUPA O BAUTA BUNA……SE MULTUMESC CU NEVASTA, TATAL, FIUL, ETC……CE SE GASESTE PRIN CASA ), DAR CEILALTI CARE TIPA PESTE TOT……NOI IUBIM OMUL, COPII, ETC……..CUNOASTETI TEXTELE…….EI DE FAPT SUNT UCIGASI CA SI CEI MAI SUS MENTIONATI DAR DE FRICA SI CONSECINTELE GRATIILOR…..SE MULTUMESC CU MACELUL FINTELOR NEVINOVATE CARE NU SE POT APARA SI CARE PRINTR-O LEGE CRETINA ( CARE DE FAPT ASCUNDE INTERESE URIASE PECUNIARE) II SPRIJINA NECONDITIONAT……….INSA SA NU UITATI CA ENERGIA , FAPTELE ODIPASE SE VOR INTOARCE INAPOI SI VA VOR LOVI CREANDU-VA ACEASI SUFERINTA! SUB ALTA FORMA…SI ATUNCI URLATI SI IMPLORATI CERUL: ‘ CE AM FACUT……SA MERIT ASTA????………..SA PLATITI CRUNT TOTI CEI CARE GANDITI, ACTIONATI SI PROMOVATI MACELUL! !!!!!

 2. Nu pot spune ca iubesc animalele dar le inteleg complexitatea si frumusetea si nu vreau sa fac rau nici unei fiinte de pe acest pamant. Toate vietatile sunt o minune, o creatie Dumnezeiasca si totdeauna, cand am posibilitatea, le ajut ! Ma minunez cand vad caini comunitari asteptand impreuna cu oamenii la semafor si pornind odata cu ei ca sa treaca in siguranta pe trecerea de pietoni !!!

 3. Nu este adevarat nimic din ce spui , articolul vorbeste despre OMENIE atit in relatia cu animalele cit si in cea interumana, se vorbeste dspre faptul ca daca esti OM ai grija si de animlute si de semenii tai !!! Iar ranirea si moartea unora din vina animalelor fara stapin este EXCLUSIV vina societatii in care traim , cruda, nemiloasa, indiferenta fata de suferinta. Un animal iubit nu va ataca un om NICIODATA. Ciinii care ataca sunt consecinta maltratarii lor de catre BRUTE. Siguranta oamenilor este problema oamenilor si depinde doar de atitudinea si comportamentul pe care il adoptaReply. Oamenii mor si de mina altor oameni , insa deocamdata nimeni nu a propus sa impuscam sau sa otravim criminalii. A opta pentru siguranta noastra inseamna sa ne oprim din a tortura si omori fiinte care nu au nici-o vina ca s-au nascut in strada !!!!!!

  • Nu, Gica, ori nu ai inteles ori te faci ca nu pricepi. E dreptul tau sa nu iti placa animalele. Dar nu e dreptul tau sa le omori pe strada. Brute sint cei care omoara ciinii fara stapin si cine instiga la moartea lor.

  • Asta nu e atitudinea care m-ar face sa admir iubitorii de animale. Dimpotriva. Un astfel de articol este generat de ura, nu de iubire de oameni sau de animale

 4. @A.I.
  Eu înțeleg ca e bine sa fii tolerant si sa nu ceri moartea unor animale chiar daca tie nu iti plac. Nu-i asa?
  Articolul spune ca daca nu iti plac cainii esti o bruta. Am inteles eu gresit sau iubirea de animale produce astfel de erori?

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg