#Mac-Mac-Mac

ratele lui culaie

După ce uniți ne-au salvat, tinerii frumoși și liberi (TFL), adică cei mai rezistenți dintre băsiști, au decis că e cazul să înființeze un partid nou, pentru că nu se mai poate să fie interesele globalizării reprezentate atît de slab la nivel politic, așa cum se întîmplă în prezent.

Mai ales că boutique-ul anti-corupție al lui Nicușor Dan nu prea mai #rezistă, după ce membrii săi marcanți au fost fie surprinși dormind în Parlament, fie au cedat nervos la conferințele de presă sau, poate și mai grav, au fost dovediți că, în capitalismul lor de dreapta, au supt cu nădejde la țîțele banului public.

De cealaltă parte, băsiștii de rit vechi din PNL au ajuns personaje de vodevil și bancuri cu proști, PMP-ul lui Băsescu de-abia a intrat în Parlament, cu tot cu Robert Turcescu și sprijinul STS, Monica Macovei are bani să se îmbete, din donațiile palmate în ultima campanie elctorală și nu prea mai iese cu pieptul la înaintare decît prin Parlamentul European, iar platforma lui musiu Julien nu se simte nici ea prea bine.

Cît despre Remus Cernea, a plecat din țară, să întreprindă un pelerinaj pe termen nedefinit la un schit mănăstiresc de taici gay friendly.

Așa că e nevoie neapărat și repede ca ”Dreapta” să se regrupeze, altfel mîine-poimîine rămîne năibii SRI fără reprezentare la cel mai înalt nivel în Parlament, ținînd seama că mînjii PSD-ului sînt la categoria ușoară, abia se pot lăuda cu cîte un curs la Academia Națională de Informații.

Tipic tupeului infinit al băsiștilor de ieri și de azi este că Partidul Mișcarea Națională Rezist, așa cum se cheamă inițiativa de corporate politic a TFL, stipulează în statut, la principalele obiective, susținerea sistemelor de Sănătate și Învățămînt, stoparea defrișărilor ilegale, creșterea constantă a nivelului de trai al populației, un sistem electoral democratic, care să nu îngrădească accesul la demnitatea publică și, bomboana pe colivă, ”respectarea suveranității naționale, a independenței și unității statului, a integrității teritoriale, a ordinii de drept și a principiilor democrației constituționale”.

Așa cum Băsescu, cel care a înființat DNA-ul, își acuză astăzi creația de abuzuri, TFL, cei care au susținut și susțin pînă în pînzele albe politicile lui Băsescu și Iohannis, care au dus la închiderea de școli și spitale, la sărăcirea populației, la chelirea munților patriei de păduri și la închinarea totală a României intereselor străine, își scriu senini în statutul partidului exact obiective contrare crezurilor lor.

Culmea ipocriziei, băsiștii de rit nou, corporate, ce fac aplicații care să cenzureze site-urile de pe internet cu ale căror opinii nu sînt de acord și despre care se știe că sînt adoratori ai Luluței Koveși, cît și ai DNA și SRI, instituțiile ce au transformat România într-un stat polițienesc, vorbesc despre ”un sistem electoral democratic, care să nu îngrădească accesul la demnitatea publică”.

Dar mai presus de orice limită a tupeului și a prostiei este să treci ”respectarea principiilor democrației constituționale” în statutul unui partid născut în sînul TFL care au ieșit în stradă să provoace anarhie pentru că nu le-a convenit rezultatul alegerilor libere de la finele anului trecut.

În ciuda acestor fracturi logice, rațele lui Iohannis #rezistă mai departe, visînd cu ochii deschiși la ”preluarea puterii”. Dar și la ”schimbarea radicală”, ca nouă dovadă de inconstanță logică, să ceară unii care rezistă pe ei să fie schimbați.

Însă cea mai mare neclaritate din statutul inițiativei politice a TFL aruncă ceață asupra unui subiect de importanță primordială pentru viitorul formațiunii: Grigore Cartianu va fi președintele sau mascota partidului?

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg