Despre cîini și oameni -XI-. Trădarea

usr-ghinea-nicusor

Cu ceva timp, cam 2 -3 luni, înainte de startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile locale din acest an, am intrat așa, într-o doară, mai mult din întîmplare, pe site-ul USB: știam că se apropie alegerile și am vrut să văd dacă formațiunea politică pe care o conduce Nicușor Dan are vreo poziție față de situația deplorabilă a cîinilor fără stăpîn din București și care ar fi fost aceea.

Spre marele meu dezgust, soluția USB față de problema cîinilor fără stăpîn era cît se poate de clară, afișată negru pe alb: strîngerea neîntîrziată de pe străzi și eutanasierea, dacă nu se reușește darea lor spre adopție.

Am ieșit scîrbit de pe site și nu am avut inspirația să fac o captură de imagine. Nu am crezut că voi avea vreodată nevoie de o astfel de dovadă, mai ales că, sincer să fiu, nu am anticipat că ceata lui Nicușor își va face, ulterior, o campanie electorală furibundă în interiorul comunității iubitorilor de animale.

Ulterior, cînd am văzut, cu mare mirare, că foarte mulți susținători ai cauzei animalelor, manipulați de un număr însemnat de ”activiști”, îi ridică osanale lui Nicușor Dan, pe care îl prezintă ca pe Mesia al maidanezilor, am încercat să avertizez comunitatea iubitorilor de animale că se află într-o gravă eroare.

Dar, stupoare! Poziția oficială a USB se schimbase, inclusiv pe site, iar Nicușor Dan și compania nu mai susțineau eutanasia! În plus, alimentat puternic de aceiași ”activiști”, valul se simpatie pentru USB a devenit uriaș în rîndul iubitorilor de animale.

Degeaba am încercat să atrag atenția că Nicușor Dan nu ar fi primul candidat care se opune eutanasiei doar în campanie, din rațiuni evidente, acelea de a atrage voturile unor naivi. Am făcut, fără rezultat, comparația, foarte justificată, cu Victor Ponta și Sorin Oprescu, care la rîndul lor au promis o rezolvare umană a situației cîinilor de pe străzi, pentru ca ulterior să declanșeze un val dement de omoruri și violențe! În zadar am atras atenția asupra faptului că Nicușor Dan este foarte apropiat de niște ticăloși cărora nu le este deloc străină ”Afacerea Maidanezul”, cum ar fi Ciprian Ciucu, individ pentru care strîngea semnături, la începutul acestui an, infama Ana Măiță – IREC. De pomană am spus că liderul și mai mulți membri ai USB se învîrt în niște cercuri care nu au nici o legătură cu bunăstarea animalelor, ba, se putea spune fără teama prea mare de a greși, din contra!

Nicușor Dan a avut parte de aceeași susținere furibundă, în rîndul iubitorilor de animale, din partea unor ”asociații”, ”ong-uri”, ”activiști” și ”susținători ai cauzei animalelor”.

Ulterior, cînd un cititor Invectiva.ro mi-a trimis linkul unui material de pe gândul.info, în care Nicușor Dan semna, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012, un angajament scris de mînă, prin care scria, negru pe alb, că ”Eu, Nicușor Dan, promit să îmi dau demisia din funcția de Primar General în situația în care cîinii comunitari nu vor fi strînși de pe stradă în totalitate în primele 6 luni de mandat”, același grup de ”activiști”, strîns uniți ca un monolit în jurul creării unei imagini de mare iubitor de animale pentru liderul USB/USR, au declanșat un atac furibund la adresa Invectiva.ro / Opriți Crima, acuzîndu-ne că am fi pesediști, că biletul este răuvoitor intepretat sau chiar de faptul că biletul este un fals, fiind scris de altcineva, doar pentru discreditarea idolului lor.

nicusordan

Asta deși linkul către gândul.info este cît se poate de real iar angajamentul semnat de Nicușor Dan a fost luat într-un context care nu lasă loc la nici un fel de interpretări: la o șuetă amicală cu Silviu Prigoană, pe tema cîinilor fără stăpîn, și știe toată lumea cum vede tomberonul – șef Prigoană rezolvarea problemei maidanezilor.

Astfel, în urma eforturilor neprecupețite depuse de unii dintre cei mai cunoscuți ”activiști pentru drepturile animalelor”, care au strîns inclusiv semnături, USB a luat un scor foarte bun la alegerile locale din București, o mare parte din voturi venind dinspre comunitatea iubitorilor de animale, care au fost îmbrobodiți să voteze o formațiune ce are legături cel puțin contextuale cu Ana Măiță și IREC.

Între timp, lunile trec și USB nu s-a remarcat cu nici o măsură concretă și palpabilă pentru bunăstarea animalelor fără stăpîn din București. Ușor-ușor, se apropie alegerile parlamentare și același grup de ”activiști” continuă să îl prezinte pe Nicușor Dan ca pe unica speranță de salvare a animalelor din România.

Concrete și palpabile au devenit însă legăturile USB/USR cu ucigașii de cîini, cu Ana Măiță și IREC, prin primirea pe listele electorale a fostului ministru pentru Fonduri Europene, Cristian Ghinea, cunoscut pentru activitatea sa publică anti-maidanezi. Cu toate acestea, lobby-ul făcut de mai multe voci importante din rîndul ”animaliștilor” pentru Nicușor Dan continuă.

ghinea-fara-maidanezi

Este clar deja că nu mai poate fi vorba doar de orbire, naivitate sau proasta înțelegere a realităților politice. Asistăm la ceva mult mai grav, la cea mai groasă ticăloșie, prin care niște trădători care se declară apărători ai drepturilor animalelor încearcă manipularea politică a celor din comunitatea iubitorilor de animale, transformarea lor într-o masă de manevră electorală, prostirea lor să își acorde voturile unui partid care are strînse legături cu IREC.

Invectiva.ro și Opriți Crima au avertizat, încă de la începutul acestui an, că cine îi face campanie sau îl votează pe Nicușor Dan va ajunge să stea cu Ana Măiță la masă. Între timp, grație eforturilor depuse de ”animaliști” de vază, s-a ajuns la situația de netolerat ca descreierați de teapa lui Cristian Ghinea, membru de frunte al IREC și bănuit că este foarte apropiat de pagina de FB ”Fără Maidanezi”, care participă la înființarea de grupuri on-line numite ”România fără maidanezi”, să fie pe listele USR, iar ”activiștii pentru drepturile animalelor” să continue să trimită mesaje de susținere pentru Nicușor Dan, pentru că ”altă soluție nu există”.

Cu așa apărători ai cauzei animalelor, maidanezii mai bine se duc singuri și se predau la hingheri, pentru a fi omorîți, în lunga tradiție, cu o lopată în cap. Soarta lor ar fi aceeași, doar că nu și-ar mai face campanie electorală toți nemernicii pe spatele unor animale nevinovate.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg