Despre cîini și oameni -V-. Bestia

bancesu

Statul român își chinuie și umilește cetățenii, îi batjocurește, torturează și nu are nici o problemă în a-i ucide cu zile. Oameni nevinovați mor doar pentru faptul că un politician iresponsabil a emis o normă birocratică, o lege aberantă, un act normativ care apără interesele unei mafii și nu ale cetățenilor obișnuiți.

Statul român nu doar că nu face nimic pentru a-i sprijini pe cei aflați în nevoie, dar parcă se străduiește din răsputeri să pună piedici celor care încearcă să ajute. Copii, maturi și bătrîni, bolnavi și sănătoși deopotrivă, au ajuns să își frîngă mîinile cu disperare, atunci cînd au avut de-a face cu monstrul nemilos și aberant reprezentat de instituțiile Statului, care ar trebui să îi ajute și ocrotească.

Statul român, prin organele sale locale și centrale, nu întreprinde nici o acțiune concretă pentru a rezolva problema cîinilor fără stăpîn, dar depune eforturi considerabile pentru a-i împiedica pe cei ce încearcă să o facă. Cîinii sînt torturați, batjocoriți, înfometați și, în cele din urmă, uciși în chinuri în așezăminte publice în care ei ar trebui să fie îngrijiți.

Cu toate acestea, reprezentanți ai Statului român au tupeul inimaginabil și nesimțirea fără seamăn să ridice glasul la voluntarii din ONG-urile care încearcă să ajute în vreun fel cățeiii, atît cît le permit mijloacele materiale și umane.

Cu un cinism și o cruzime greu de imaginat, Statul român încearcă acum să mai stoarcă niște galbeni de pe urma unor suflete nevinovate. Nu îi ajunge șuvoiul de bani care a curs de pe urma exploatării unor biete animale, sterilizările făcute la număr, pe căței de cîteva luni care au murit în urma operației, pe cățele care au fost returnate pe stradă cu uterul deschis, în urma “operațiilor” la care au fost supuse pe viu de niște monștri cu chip de om plătiți din bani publici.

Nu îl supără hingherii care își cumpără băutură vînzînd mîncarea cățeilor din lagărele de exterminare, averile care s-au făcut și se fac în continuare de pe urma prinderii, încarcerării și terfelirii Celui Mai Bun Prieten al Omului.

Nu, toate astea nu sînt de ajuns pentru Bestia care este Statul român. Fiara vrea să scoată acum bani din taxarea celor care iau cîini în grijă. Așa cum se știe, a vrut chiar să îi amendeze pe cei ce hrănesc cîinii de pe străzi și nu puțin i-a lipsit să reușească.

În orice caz, cei ce iubesc animalele sînt doar niște infractori pentru cei ce iau decizii în numele Statului român. După principiul “pedepsește și cercetează ulterior”, nu sînt amendați drastic inconștienții care abandonează cîini pe stradă, sînt taxați toți proprietarii de cîini. Prezumția de nevinovăție este astfel anulată din start, pentru că iubitorii de animale sînt oricum doar niște infractori pentru Statul român, niște vaci bune de muls.

Statul român exploatează, iată, deopotrivă cîini și oameni, îi folosește strict în interesul său egoist, se opune libertății și a unora, și a altora, de a putea trăi o viață normală.

Cîinii și oamenii sînt deopotrivă grav prejudiciați de Statul român.

Cîinii de dreptul de a fi cîini, iar oamenii de privilegiul de a fi oameni.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Versiunea în limba engleză AICI. English version HERE.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

9 thoughts on “Despre cîini și oameni -V-. Bestia

  1. valoarea unei natiuni se cunoaste dupa felul in care isi trateaza animalele…tu esti unu din principalii raspunzatori pentru genocidul speciei canine si pentru denigrarea Romaniei…ASA SA TI AJUTE DZEU DUPA FAPTELE TALE.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg