Despre cîini și oameni -IX-. Victimele fascismului cotidian

11351299_977609178938933_3665888602862361751_n

== în memoria lui Bursuc ==

Pentru cine trăiește în România, fie că este om, cîine sau alt animal, expunerea zilnică la un volum uriaș de intoleranță, de răutate, de prostie, de agresivitate, violență și crimă a ajuns să reprezinte o banalitate.

Se poate spune, din păcate, că oamenii nu mai au ”nici un Dumnezeu”, că au uitat, că nu mai vor sau nu își mai permit să fie buni, morali, sensibili, empatici, înțelegători cu aproapele lor.

Capitalismul turbat în care trebuie să supraviețuiască, lupta zilnică pentru traiul de zi cu zi, înlocuirea valorilor umane și morale cu cele ale profitului necondiționat și ale parvenirii, pentru obținerea cărora este în regulă să îl calci pe cap pe cel de lîngă tine și îți poți vinde și fratele sau mama, au condus la comportamente sociale deviante, cu care cei ”mai puțin adaptați” trebuie să se confrunte în fiecare zi.

Societatea a ajuns o junglă, în care cel mai puternic îl omoară pe cel mai slab, în lupta pentru supraviețurie. De fapt, societatea practic nu mai există, ca formă de cooperare și întrajutorare a indivizilor ce o compun, fiecare fiind preocupat doar de propria parvenire, de cum să îl tragă în piept pe cel de lîngă el, de concurența turbată între indivizi, ce le-a fost inoculată, încet, dar sigur, precum picătura chinezească, de propaganda capitalistă.

Lipsa de orice fel de scrupule și de moralitate a ajuns politică de Stat, instituțiile și autoritățile Statului făcîndu-și un obicei din spolierea propriilor cetățeni, care sînt obligați să plătească taxe și impozite, dar nu primesc nimic în schimb.

Arogarea de drepturi și puteri absolute pentru cei ce ajung, călcînd pe cadavre, în vîrful piramidei, face ca acum să se vorbească liber despre faptul că ”România nu este un stat social”, iar dreptul la viață, la sănătate, la educație și la un trai decent este rezervat doar pentru cei puternici.

În această stare de haos generalizat, moral și instituțional, în care sîntem învățați, în pur spirit fascist, că doar cei puternici au dreptul să supraviețuiască, cei slabi, neadaptați, bătrîni sau cu dizabilități, fie că sînt oameni sau cîini, nu au, practic, nici o șansă, devenind victime sigure.

Bursuc a fost un cățel paralizat, aflat în grija unui om al străzii. Omul l-a hrănit, l-a îngrijit, i-a făcut, din puținul său, un cărucior, care să ajute animalul să se deplaseze, și-a rupt de la gură pentru asta, dar nu a fost de ajuns.

În fața instituțiilor fasciste ale unui Stat dement, care angajează și promovează cele mai patetice scuze pentru rasa umană, tot felul de tulburați psihic nerefulați și de criminali cu sînge rece, care își satisfac, sub umbrela autorității, poftele sadice, în fața goanei nebune după îmbogățire a aceleiași rețele mafiote care este Statul român, care face averi din ”Afacerea Maidanezul”, Bursuc și Liviu, omul care a avut grijă de el, nu au avut nici o șansă!

În disprețul oricărei forme de lege și de normă privind civilizația, bunul – simț și umanitatea, pînă la urmă, cîinele a fost luat cu japca de lîngă stăpînul său de către hingheri și ”eutanasiat”, adică ucis cu sînge rece, de către un ticălos de cea mai joasă speță, ce își spune medic veterinar.

Bursuc nu a avut nici o șansă, fiind omorît imediat cum a intrat pe porțile ”adăpostului public” din Constanța, în fapt, una din uzinele groazei afiliată ”Afacerii ”Maidanezul”, ce ucide căței la foc continuu pentru profitul unor autorități criminale.

Deși mai mulți oameni au încercat, imediat după ridicarea lui de către hingheri, să adopte cățelul, criminalii fasciști care își fac mendrele, pe bani publici, prin instituțiile Statului, au decis că Bursuc era ”într-o stare precară” și că nu merită să trăiască.

Bursuc nu a fost omorît pentru că avea dizabilități fizice, nici pentru că era îngrijit de un om al străzii. În ciuda acestor greutăți, și el și omul erau fericiți împreună, de ani de zile.

Bursuc a fost doar o altă victimă a unui Stat fascist, în care criminalii fac și aplică legea.

Din cauza faptului că îi tolerăm, pe banii noștri, pe acești ticăloși, asistăm zilnic la crime de aceeași factură, asupra cîinilor și chiar a oamenilor.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg