Asta e România… nu zău?

1907

De o vreme încoace, poate fi foarte des auzită sintagma: ”Ehhh, ce să faci, asta e România”. Folosită ca scuză sau acuză, pe stradă sau acasă, în discuţii particulare sau în mass media, folosită de tineri şi bătrîni, de bărbaţi şi femei, de intelectuali şi oameni mai puţin pregătiţi, utilizată des, din ce în ce mai des, de multe ori în batjocură şi zeflemea, de mult prea puţine ori în mod ironic.

Liceeni decerebraţi care nu au fost în stare să ia o notă de 3 la examenul de bacalaureat şi-au justificat usturătorul eşec zicînd că ”asta e România”.

Politicieni corupţi şi jurnalişti vînduţi dau vina, pentru actuala stare dezastruoasă cu care se confruntă societatea şi economia ţării, pe faptul că ”asta e România”.

Intelectuali expiraţi, aşa zisa societate civilă românească, îşi justifică ticăloşia colaboraţionistă doar prin prisma faptului că ”asta e România”.

Sportivi şi artişti de valoare indiscutabilă renunţă la crezul şi menirea lor doar pentru că ”asta e România”.

Profesionişti de certă valoare preferă să capituleze la primul hop şi să aleagă varianta infinit mai grea, cea a emigrării, pentru că ”asta e România”.

Cetăţenii de rînd, altfel cu pretenții de respectabilitate, se tăvălesc pe jos şi îşi scot ochii între ei pentru un litru de ulei şi un kilogram de zahăr la promoţie pe motiv că ”asta e România”.

Medicii îşi lasă pacienţii să moară prin spitale pentru că ”asta e România”.

Cadrele didactice au făcut coadă la pachetele cu mîncare oferite de Vanghelie, acum ceva vreme, pentru că, nu-i aşa, ”asta e România”.

Poliţiştii sînt, cei mai mulţi dintre ei, colaboratori de încredere ai crimei organizate pentru că ”asta e România”.

Funcţionarii publici te fac să te simţi ca ultimul om la ghişeu pe bază de ”asta e România”.

Pe cei mai mulţi dintre români îi doare mîna să îşi arunce gunoiul la coş pe stradă şi preferă să îşi murdărească oraşul pentru că ”asta e România”.

Pădurile patriei, atîtea cîte mai sînt ele, au ajuns să fie sufocate de munţi de gunoaie din cauza faptului că ”asta e România”.

După toate nemerniciile pe care le-a făcut Băsescu există încă un număr mare de români care îl susţin, şi ar fi fost în mod sigur şi mai mulţi, dacă idolul lor nu i-ar fi lovit acolo unde îi doare cel mai tare, la portofele şi grătare adică, pentru că ”asta e România”.

Un procent respectabil dintre concetăţenii noştri susţin uciderea în chinuri, pardon, eutanasierea cîinilor fără stăpîn, doar pentru că ”asta e România”.

Pînă şi ultimul aurolac de pe stradă spune despre el că a ajuns aşa pentru că ”asta e România”.

Nu, zău! Dar voi cum sînteţi?

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg