Sistem de învățămînt sau lagăr concentraționar?

Inepția cu ”am încredere în Justiția din România” a fost putut fi auzită de atît de multe ori, rostită la televizor, repetat și negîndit, propagandistic, ca o mantră, că acum opinia publică trăiește un adevărat șoc, cînd vede calitatea umană și profesioanlă execrabilă a unora dintre magistrați.

Exemplele sînt multe și fără echivoc, de la prăpădita care umilește în mod repetat familiile victimelor ucise de tînărul ăla dement ce s-a urcat la volan drogat de nu mai știa de el, la judecătoarea care se droga cot la cot cu interlopii al căror caz ar fi trebuit să îl judece și făcea parte din același grup infracțional cu aceștia.

O nouă decizie și motivare publică emise de un magistrat din România au darul să îți ridice părul de pe ceafă, atît prin prisma inepțiilor scrise acolo, dar și al tonului, ținînd cont de faptul că ”onorata instanță” realmente se răfuiește cu una din părțile procesului, inculpații, în condițiile în care ar fi trebuit să ofere o judecată dreaptă.

O judecată în litera și spiritul legii, nu după mintea puțină și pregătirea precară a magistratului.

Este vorba de sentința și motivația Curții de Apel Oradea în cazul părinților din Bihor care și-au retras copiii de la școală, preferând să îi educe acasă în cadrul unui program de tip homeschooling.

Motivația spune negru pe alb că ”Nimic nu îi opreşte pe inculpaţi să se mute în S.U.A şi să îşi înscrie minorii la orice şcoală acolo acreditată”, ca motivare pentru refuzul de a le da dreptate celor care acuză starea precară a sistemului public de Învățămînt.

Magistratul care a scris enormitatea asta dă dovadă că nu are mai multă minte decît tefeliștii decerebrați care spun tuturor celor nemulțumiți de politicile guvernamentale că pot emigra în Rusia lui Putin, dacă nu le convine România.

Prin urmare arată că nu are calitatea, nici umană, dar nici profesională, să judece, mai ales că în nici o lege nu se scrie că ”dacă nu vă convine, plecați în altă țară”.

Și seria abuzurilor continuă: Instanța condamnă părinții care au ales sistemul homeschoolingul motivînd că ”Cei doi inculpaţi au înţeles ca în luna septembrie 2021, să retragă pe cei patru minori de la cursurile învățământului general obligatoriu, fără ca în paralel să îi înscrie la o altă unitate de învăţământ acreditată, unde să beneficieze de educaţia necesară şi nu în ultimul rând de socializarea cu alţi copii de vârsta lor”.

În primul rînd, motivația este una mincinoasă, pentru că părinții au înscris copiii la o școală de tip umbrelă, instituție de învățămînt comună în SUA.

În al doilea rînd, motivația este aberantă, instanța arogîndu-și, total în afara cadrului legal și fără expertiza unui specialist, rolul de specialist în științe sociale și în gradul și modul în care copiii ar trebui ”să socializeze”

S-ar fi înțeles că la școală se merge pentru a te pregăti, nu pentru socializare, dar instanța pare că nu este foarte clară asupra acestui aspect.

Nu îl ultimul rînd, Curtea de Apel Oradea a eșuat lamentabil în a demonstra principala acuzație, aceea că părinții nu asigură o pregătire școlară adecvată pentru copii lor,preferând să apeleze doar la idei preconcepute și afrmații false, în afara cadrului legal.

”Este lipsit de relevanţă faptul că aceste instituţii de învăţământ sunt acreditate sau nu în alte ţări, atâta timp cât copii inculpaţilor sunt în România.” mai spune glorios instanța din Bihor, anulând practic dintr-o scurtă frază instituții de învățămînt foarte solide, care au acreditări internaționale recunoscute fără probleme în toate statele dezvoltate, mai puțin de o magistrată cu ochelari de cal și de un sistem de învățămînt românesc care, sub conducerea lui Iohannis și Deca, nu doar că a devenit dezastruos, dar s-a transformat într-un adevărat lagăr concentraționar pentru copiii din această țară.

cenzura fb
cenzura fb





https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg