Povestea porcilor -III-. Servitorii digitalizării

Sfîntă Ipocrizie!

Învățătorii remarcă nemulțumiți faptul că elevii români din ciclul primar sînt negativ influențați de telefoanele mobile inteligente.

Din cauza lor, elevii de vîrste mici citesc mult mai puțin și au un vocabular mult mai sărac.

Prin urmare, ”dascălii” dau vina pe părinți, care pun telefoanele în mîna copiilor și îi lasă nesupravegheați.

Poftim?!!!!!!!

Oare părinții sînt singurii vinovați, în condițiile în care Ministerul Educației digitalizează cu avînt stahanovist tot ce se poate numi sistem de învățămînt, mai nou fiind luați la ochi chiar și copiii din grădinițe?

Digitalizare la care se închină, cu mici excepții care confirmă regula, toate cadrele din Învățămînt, ca la sfintele moaște.

Mai mult decît atît, ministrul Educației, Ligia Deca, servitoarea devotată a intereselor marilor firme din zona ITC, face presiuni pentru dezvoltarea de instrumente AI (inteligența artificială), pentru a fi folosite la clasă, o dată cu digitalizarea completă a tot ce poate însemna platforme și resurse educaționale.

Că nu putea o prostovană ca Deca să rămînă în urma modei și să nu insiste puternic și cu inteligența  artificială, o altă momeală pentru dezvoltarea puternică a afacerilor marilor companii tehnologice, în dauna proceselor cognitive ale copiilor.

Cum poți să ai tupeul și nesimțirea să dai vina pe părinți, cînd tu, din poziția de profesor, faci grupuri pe Facebook și Whattsapp pentru a comunica cu elevii?

Situație în care e evident că elevii care nu posedă un smartphone devin clar dezavantajați.

În timp ce prin alte țări a început să fie interzisă prin lege posesia unui smartphone în școală, la noi, sub conducerea geniilor care se ocupă de Educație, cu Deca în frunte, ar digitaliza și olițele în care fac cei mici caca, dacă s-ar putea.

Asta deși a fost demonstrat științific (știința adevărată, nu aia la care se închină tefeliști ca Deca) că digitalizarea are efecte extrem de nocive asupra psihicului și proceselor cognitive ale copiilor.

Ce ușor e să te speli pe mîini, ca Pilat din Pont, și să dai vina pe părinți și pe copii, cînd tu, ca profesor, nu ai făcut nimic să te opui propagandei și politicilor nocive impuse de la vîrful statului!

cenzura fb
cenzura fb

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg