Noul Reich -XIV-. Mai puneți o valoare europeană pe voi!

Azi, dacă nu zici pompă de căldură și casă eficientă energetic, practic nu exiști!

E ca și cum nu ai avea reziliență.

Ține-i pe bizoni trei ierni în frig în case, nu le da căldură și pe urmă visează toți cu ochii deschiși la pompele de căldură pe care le dă Ursula gratis.

Din banii ei de buzunar le dă, că are grijă de iobagii ei proști, umili și supuși.

Pompele de căldură vin la pachet cu climate change-ul finanțat de marele capital, e tot ce trebuie știut. După ele va veni și obligativitatea montării de panouri fotovoltaice, oricum prețul energiei electrice va urca la cer.

Sînt un fel de automobile electrice, la fel de scumpe, neperformante și lipsite de fiabilitate și la fel de puternic impuse de factorul politic.

Nimic nu este întîmplător.

Nu ești cetățean european cu drepturi dacă nu te declari fan al economiei de energie și nu trăiești la 19 grade Celsius temperatură în casă, așa cum ne recomandă Ursula, Timmermans, Comisia Europeană, OMS și tot neamul lor, pînă și UEFA.

Și, neapărat trebuie să ne digitalizăm cu toții și să jucăm în Hora Reciclării.

Pentru pensii și salarii, pentru Educație, Învățămînt și Cercetare nu sînt bani, în schimb se risipesc sume considerabile pentru reclame și campanii de comunicare inepte, pentru măsuri aberante ce nu au nici o legătură cu interesele cetățenilor de rînd.

Mult-trîmbițata ”eficiență energetică” implementată agresiv de la Bruxelles prin slugile trădătoare de țară de aici nu este altceva decît politica ”mai puneți un palton pe voi” de dinainte de 1990.

Dar dacă înainte de 1990 nu era căldură în case pentru că se plătea datoria externă a țării, azi vor să ne țină în frig doar pentru a fi transferate prin subvenții masive către producătorii de automobile electrice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură șamd sume uriașe de bani publici.

Cîțiva șmecheri se îmbogățesc din sărăcirea celor mulți, evoluție tipică celui mai sălbatic capitalism neo-liberal, nu degeaba schimbările climatice sînt cel mai des invocate de Marea Finanță internațională.

Trist este însă că propaganda feroce și puternic finanțată i-a făcut pe mulți proști să ajungă să se bucure că sînt spoliați și să ceară nerăbdători să fie și mai abitir jefuiți.

Nu doar pompe de căldură se reped să își pună, dar și repartitoare.

Pe cur, că au caloriferele bocnă.

cenzura fb
cenzura fb

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg