brown stray dog sitting and looking the food pleading

”Maidanezii”, o diversiune oribilă -V-

brown stray dog sitting and looking the food pleading
 

Preambul:

”Cîinele Maidanez este adevărata problemă națională, este ticălosul care ia laptele de la gura copiilor, medicamentele din mîna bătrînilor, salariile din buzunarele muncitorilor, este nemernicul care închide școli și spitale, este trădătorul ce a distrus economia României”.

Că nu puteau mîncătorii de căcat de la Antena 3 să nu facă iar isterie, să rateze ocazia de a o scoate iar în față pe dementa de Maiță, născătoarea pe gresia din baie.

Antena 3 și așa-zisele televiziuni de știri din România au rezolvat-o cu toate, cu sărăcia din România, cu asuprirea străinilor, au făcut boicotul împotriva Austriei, l-au omorît pe Putin, au eradicat Covidul, au ridicat cupola de foc, nu mai e inflație, nu mai e criză energetică, gata!

Maidanezii sînt marea problemă. În condițiile în care în București cîinii fără stăpîn au fost realmente stîrpiți de pe străzi și rar mai vezi unul umblînd de capul lui prin oraș.

Poate pe maidanele limitrofe, cum e și cel de la Lacul Morii, unde mai ajung cîinii din comunele învecinate.

Cînd ASPA era o mașinărie infernală de omorît ființe nevinovate, cînd erau căsăpiți lunar sute, uneori mii ce căței ajunși în malaxorul afacerii ”Maidanezul”, cînd se făceau abuzuri intolerabile împotriva posesorilor de cîini din Capitală, Antena 3 și celelalte televiziuni de știri erau mulțumite, nici măcar nu au schițat vreun gest sau vreo vorbă de protest.

Atunci nu le-a deranjat bugetul ASPA, care era, în timpul administrației Oprescu, sifonat în proporție de 90%, iar cățeii omorîți prin lovire cu lopata sau un drug de fier în cap.

Schimbarea a adus-o, în mod surprinzător (pentru că nu se manifestate până atunci ca o apărătoare a animelelor), Gabriela Firea, care a demis conducerea ASPA pusă de mafia lui Oprescu și l-a numit să se ocupe pe vice-primarul Tudor Ionescu, un cunoscut iubitor de animale.

Așa au încetat ”eutanasierile”, mai corect crimele oribile înfăptuite pe bani publici, sub egida Primăriei Generale. S-a încercat o abordare mai deschisă către populație, s-au făcut campanii de informare și de conștientizare, împotriva abandonului și pentru susținerea adoptării de animale comunitare, au fost organizate acțiuni pentru sterilizarea gratuită a animalelor cu stăpîn.

Mandatul lui Nicușor Dan nu a adus decît o continuare a acestor politici la ASPA, politici obligatorii într-o țară care are pretenția despre sine că este civilizată.

Da, este intolerabil ca un om să moară mușcat de cîiini, indiferent unde s-a întîmplat asta și în ce circumstanțe.

Dar prea puțină lume mai stă la noi să analizeze care au fost circumstanțele care au dus la dispariția tragică a femeii din Baia Mare, în condițiile în care există suficiente dovezi care să ducă cu gîndul că mai degrabă niște cîini de luptă cu stăpîn(i) au făcut ceea ce au fost antrenați să facă.

La fel cum foarte probabil că s-a întîmplat și cu Ionuț, copilul ucis în circumstanțe ne-elucidate nici pînă azi pe malul Lacului Tei, un alt eveniment tragic ce a declanșat, total nedrept, o ură oarbă împotriva cîinilor de orice fel din România.

Și acum, ca și atunci, se fac deja campanii neverosimile de isterizare a populației împotriva animalului care, nu fără temei, este denumit ”cel mai bun prieten al omului”.

”Se vede treaba că nu cîinii pîndesc pe la colțuri orice ocazie prielnică să își înfigă colții în beregata noastră, ci invers. Așa-ziși lideri de opinie, în fapt, niște imbecili care nu au habar pe ce lume trăiesc (…), abia așteptau un eveniment tragic ca acesta pentru a azmuți, pentru a întărîta, pentru a instiga la moarte și violență.”, scria Invectiva.ro acum nouă ani de zile.

Au trecut nouă ani și societatea românească nu a evoluat deloc, mentalitățile au rămas la fel de primitive – probabil că vor trece 90 de ani și la fel va fi și atunci:

Se vor trimite jandarmii să alerge cu lasoul cățeii de talie mică de pe maidan, în loc să se investigheze cine are în zonă cîini din rasele considerate periculoase.

Niște diversiuni atît de puerile încît automat te gîndești că nici măcar în România prostia nu poate fi atît de mare, ci niște interese foarte urîte aruncă din nou toată vina în spatele unor cîini fără stăpîn.

În problema maidanezilor, ca în orice problemă, e nevoie de echilibru. Și din partea cui să vină echilibrul, din partea animalelor?

Sau a oamenilor?

Oamenii sînt de vină pentru înmulțirea necontrolată, pentru abandonul cățeilor. Tot ei contribuie de multe ori la înrăirea și sălbaticirea animalelor, care duc o viață mizeră, înfometate, bolnave, lovite, hăituite.

Primăriile ar trebui să aibă adăposturi civilizate, să nu îi mai omoare în chinuri, iar hingherii să nu mai fie ultimele brute de pe pămînt.

Și da, primăriile ar trebui să se ocupe de prinderea, adăpostirea și îngrijirea cîinilor fără stăpîn, fără să îi mai omoare, eventual în chinuri, cum încă se întîmplă în orașe mari ale țării, de exemplu Craiova.

Un trai în armonie cu animalele nu ar fi așa de greu de dus, dacă oamenii ar fi oameni și nu mai răi și mai sălbatici decît vietățile pădurii.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg