Care este diferența dintre Cosmo Kramer și Primarul Sectorului 2

Mai țineți minte episodul din Seinfeld în care clownul serialului, Kramer, primește în administrare o bucată de autostradă?

Și ăsta începe să o ”optimizeze” după cum îl taie pe el capul, șterge marcajele de pe asfalt, face o bandă auto mai largă din două normale, pentru că așa i s-a părut lui potrivit, că pînă la urmă nu mai știau șoferii pe unde să o ia și se ajunge la ambuteiaje și blocaj?

Cam așa se întîmplă lucrurile și în Sectorul 2, în care străzile au încăput pe mîna unui clown al politicii românești de la USR.

Fără să întrebe pe nimeni, în primul rînd pe locuitorii sectorului pe care îl administrează și care îi plătesc, prin taxele și impozitele pe care le varsă la bugetul local, salariile, clownul de la Sectorul 2 s-a apucat să modifice străzile și troturarele, circulația în general, după cum îl taie pe el capul.

A supraînălțat trecerile de pietoni, fără să semnalizeze prin indicatoare denivelările, astfel că șoferii își rup mașinile în dîmburile apărute pe străzi, a desființat parcări, a făcut varză circulația introducînd de aiurea sensuri unice, a făcut sensuri giratorii care arată ca niște ozeneuri și care induc noaptea șoferii în confuzie, mai ales pe cei care nu au mai văzut minunile și se cred că au ajuns să joace în filmul Jandarmul și Extratereștrii.

A plantat puzderie de stîlpișori pe fiecare metru pătrat liber din sector, practic doar cimitirele nu au fost invadate de aceștia, dar nu e timpul pierdut.

A scumpit parcările publice din sector, aducîndu-le la același preț cu cele private, a stricat trotuarele vechi pentru a face în locul lor altele noi, dar care se lipesc de tălpile trecătorilor, a indus un haos total în programul firmelor care ridică gunoiul și gem bulevardele sub munții de deșeuri.

A pornit un război surd cu parcările de reședință, pe care le vrea împuținate, se luptă zilnic pe internet și pe stradă cu posesorii de mașini, pe care îi jignește incalificabil doar pentru că nu se ridică la nivelul înaltelor sale standarde TFL.

S-a declarat total hotărît să nu mai lase șoferii să parcheze pe trotuare, deși nu a făcut un loc de parcare de cînd este primar, din contră, cea mai mare realizare a sa este turnarea unei platforme de beton care să găzduiască temporar mașinile ridicate.

De făcut ceva util pentru a ușura viața celor ce locuiesc în Sectorul 2 nu a făcut Kramer de la Sectorul 2, din contră, le-a complicat inutil existența prin prelungirea cu încă doi ani a termenului de finalizare a pasajului suprateran de la Doamna Ghica, realizare pe care o împarte cu un alt saltimbanc al administrației publice, Mucifer de la Primăria Generală.

Locuitorii Sectorului 2 nu trebuie să dispere însă: Oricând poate fi mai rău, pentru că resursele de a face rău ale unor astfel de măscărici sînt practic inepuizabile și mîine-poimîine li se va cere, după ce li s-a spus să își ia mașinile pe balcon, pentru că locuri de parcare nu vor primi, să sfideze și altfel legile fizicii și ale normalității.

Cît despre Kramer de la Sectorul 2, să nu se mire nimeni dacă în curînd va putea fi văzut plimbînd în lesă pe stradă un cocoș.

Că față să joace în reclama la Malboro nu are, cel mult într-un film neaoș cu pușcăriabili DNA, după ce își va fi făcut Sistemul treaba cu dînsul.

cenzura fb

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg