Minima zilei în 2013 -II-

header vechi

Iulie

“Profesorul elvețian de origine română, doctor în economie, Radu Golban a fost exclus din Universitatea de Vest din Timișoara, unde ocupa poziția de lector asociat. Excluderea a survenit în urma intervenției lui Klaus Christian Olasz, consulul Germaniei la Timișoara, deranjat de activitatea publicistică a profesorului, care a criticat în nenumărate rînduri atitudinea Berlinului față de România. Că-așa-i în tenis și în democrația germană.”

“Radu Mazăre, cel mai discotecar dintre toți puțoii care au ajuns primari prin România, justifică decadența, chiloțăreala și prostul-gust pe care le-a împămîntenit pe feuda pe care o guvernează prin faptul că și Babilonul a înflorit datorită curvăsărelii. Întocmai ca la Radio Erevan, Mazăre face o grava confuzie: nu este vorba dspre Babilon, ci despre Sodoma și Gomora, care nu au înflorit, ci au pățit ce pățește deja România pentru că a ajuns să fie condusă de toți bulangiii.”

“Revoltele din Bulgaria riscă să declanșeze, în cele din urmă, o reacție de nemulțumire și la noi, care să îi facă pe români să iasă, în sfârșit, în stradă. Se pare că mai mulți dintre concetățenii noștri și-au exprimat deja nemulțumirea că, din cauza situației de la sud de Dunăre, nu mai au unde să plece în concediu la mîncare multă pe bani puțini.”

“Jurnaliștii de la Antena 3, hărțuiți în mod odios la DNA, această Securitate a României europene, spun că vor reclama abuzurile regimului Băsescu-Ponta la Uniunea Europeană. Pot să stea liniștiți, li se va face în mod sigur dreptate, pentru că este ca și cum i-ar fi reclamat lui Stalin abuzurile Anei Pauker în România.”

“După declarația lui Frunzăverde, potrivit căreia Băsescu ar trebui suspendat a treia oară, mai mulți useliști s-au grăbit să spună că nici nu se pune problema de așa ceva, pentru că România are treburi serioase de făcut, trebuie să implementeze proiecte europene și nu își permite o nouă criză. Cum ar veni, Coabitarea este un proiect european și Ponta a trebuit să atragă fonduri UE ca să îl lingă în cur pe Băsescu.”

“Creșterea alarmantă a numărului de persoane obeze a determinat autoritățile din Dubai să ofere cetățenilor din emirat un gram de aur pentru fiecare kilogram pe care îl dau jos. Se pare că, auzind acest lucru, premierul român Victor ”Bok3” Ponta a decis, pentru a vedea toată lumea succesul politicilor sale economice, să acorde un gram de aur fiecărui român care se mai îngrașă cinci kilograme.”

“Băsistul Suprem, Cristian Preda, a declarat într-un interviu, acordat pentru Cațavencii, că a primit doi pumni peste ceafă, pe stradă, de la un malac, după ce a fost sancționat cu suspendarea din PD-L. Așa stînd lucrurile, cerem PD-L să îl reprimească în partid și să îl mai suspende măcar de trei-patru ori.”

“Lucian Mândruță a declarat recent că lumea se leagă în mod nedrept de imaginea sa de știrist și om de televiziune – acela era un om creat de alții pentru a servi în media, iar adevăratul Lucian Mândruță este cel care activează în on-line. Altfel spus, la televizor puteam vedea o prostie fabricată, artificială, abia pe conturile sale de social media avem de-a face cu prostia originală, naturală, cu prostia autentică.”

“Pentru a doua oară, în decurs de doar două săptămîni, contul de Facebook al Invectiva.ro a fost șters de administratorii rețelei sociale, fără nici un fel de motivație exprimată, avertizare sau notificare din partea lor. Asta dacă mai era nevoie de vreo dovadă că Facebook este făcut doar ca să ne urmărească EI pe noi, nu și viceversa.”

“Mai marii USL sînt atît de disperați că nu pot răspunde prompt ordinelor venite de la Bruxelles privind regionalizarea, că au anunțat deja un referendum care se va desfășura pe mai multe zile. Nu au anunțat însă dacă vor da mici și bere în ficare zi sau vor mai schimba meniul.”

“Constituția Uniunii Europene (Tratatul de la Lisabona) prevede abolirea pedepsei cu moartea în cadrul UE, dar nu și în cazuri de revolte și dezordine socială. În felul acesta, factorii de decizie de la Bruxelles probabil că vor să preîntîmpine, din pur umanism, situații precum cea din Turcia, unde, nefiind amenințați cu moartea, oamenii s-au revoltat, iar autoritățile au fost nevoite să îi reprime.”

Iunie

“Croația a aderat astăzi oficial la Uniunea Europeaană, devenind astfel cel de-al 28-lea stat membru. Cu această ocazie, cetățenii europeni ai poporului croat, frate și prieten, au ieșit cu miile pe străzi, purtînd flori în mîini, pentru a duce un fierbinte omagiu tovarășei cancelar Angela Merkel, împreună cu un prinos de recunoștință și infinită adorație.”

“Executivul de la București susține că trebuie să mărească prețul la gaze, ”liberalizîndu-l” printr-o hotărîre de guvern, pentru că ”este o obligație pe care ne-am asumat-o față de Uniunea Europeană”. Nu, zău? Credeam că guvernanții de la București au obligații față România, de capitalul autohton și de cei care i-au votat și i-au pus în funcții, nu legate de cerințele arbitrare ale intereselor străine!”

“Crin Antonescu a declarat recent că el nu are nici o problemă, poate să fie președinte ori cu actuala Constituție, ori cu o forma nouă a legii fundamentale. De parcă poziția de președinte de scară de bloc este reglementată prin Constituție…”

“Șocant de exclusiv! Invectiva.ro a aflat cum ar fi tratat Traian Băsescu și PD-L criza tragediei din Muntenegru! Probabil că băsiștii ar fi invitat morții să iasă singuri din rîpă, că România nu e stat social să acorde vreun ajutor.”

“Emil Bok a putut fi recent văzut luînd parte la o bătaie cu perne în centrul orașului care l-a ales primar. Adevărul e că doar în Cluj putea Bok să facă așa o aroganță, în București s-ar fi găsit oricînd un mitic hîtru care să pună un cataroi în perna cu care îi dădea în cap.”

“”Voi ciobani, la cîinii voștri / Cozile nu mai tăiați / Cînd vor veni covrigii UE / Să-aveți unde s-agățați.” – poezie populară contemporană românească (pe bune!).”

“Situația prostituției legalizate din Germania a fost recent descrisă ca fiind una dezastruoasă, prin prisma condițiilor mizere de lucru cu care se confruntă prostituatele, multe dintre ele venite din țări sărace, pentru a-și îmbunătăți nivelul de trai. Totuși, un mic număr dintre acestea au reușit în viață, ajungînd în unele cazuri să ocupe chiar funcțiile de Președinte sau Premier în țări bananiere, cum ari fi, de exemplu, România.”

“Fenomenal! Extra – compulsiv! Invectiva.ro a aflat care este motivul real al vizitei șefilor de servicii secrete din S.U.A. și Rusia în țara noastră! Astfel, se pare că cele două super-puteri și-au trimis reprezentanții să vadă cu ochii lor Minunea: omul care supraviețuiește după ce l-au silit să înghită dintr-o îmbucătură un ditamai porcul!”

“nePreședintele Traian Băsescu a declarat că, la expirarea mandatului său de guvernator, nu i-ar displăcea să își cumpere o fermă și să se ocupe de agricultură. Se pare că el intenționează să practice doar agricultura ecologică, astfel că va ara pămîntul cu plugul tras de doi boi proști, pe nume Ponta și Antonescu.”

“Exclusiv și inclusiv! Invectiva.ro a aflat care va fi principalul subiect de discuție în întrevederea pe care Victor Ponta o va avea cu Angela Merkel! Astfel, după ce a salvat eroic micii românești, Premierul Bok3 este dispus să nu precupețească nici un efort și să facă toate diligențele necesare pentru a rezolva solicitările românilor în chestiunea readucerii în serialul Soliman Magnificul a sultanei Hurrem.”

“Premierul Bok3, pe numele său de sodomit, Victor Ponta, s-a declarat împotriva interzicerii prin Constituție a căsătoriei între două persoane de același sex. Probabil că Bok3 savurează atît de mult coabitarea cu Traian Băsescu, că se gîndește să îl ia, la un moment dat, de bărbat!”

“Oamenii de știință ne promit că în curînd vom putea vorbi limba animalului nostru de companie. În felul ăsta, în sfîrșit va înțelege și Angela Merkel ce spun Traian Băsescu și Victor Ponta!”

“Premierul Bok3, pe numele său de slugă băsistă Victor Ponta, are inconștiența de a se mai afișa, în diferite ocazii, purtînd un tricou cu Che Guevara. Probabil că, în mintea lui de aparatcik, speră că în felul ăsta nu i se vede tricoul cu Traian Băsescu pe care îl poartă pe dedesubt.”

“Karl Lagerfeld a ridicat o mulțime de sprîncene, în toată lumea, atunci cînd a declarat că ar dori să se însoare cu pisica lui. În România vestea a trecut însă aproape neobservată, căci la noi în țară însăși nePreședintele are o relație de coabitare plină de desfrîu cu Pisicul său.”

Mai

“Președintele francez Francois Holland a cerut Comisiei Europene să mai lege cățeaua și să nu mai ”dicteze” Franței ce are de făcut. În replică, se pare că și premierul român Bok3 a înaintat o solicitare virulentă, în care cere ca Uniunea Europenă să dicteze dracului mai încet, că el nu poate să scrie așa de repede.”

“După ce serialul s-a bucurat de un succes fulminant, în România se vinde acum și un roman care descrie palpitanta poveste de dragoste (sic!) dintre Soliman Magnificul și sultana Hurrem. În ritmul ăsta, mîîine-poimîine librăriile vor fi invadate de romane care ne vor delecta în amănunt cu extraordinarele idile dintre Bahmuțeanca și Prigoană sau, după caz, Gabriela Cristea și bărbat’su.”

“BOR a refuzat să găzduiască în bisericile ortodoxe concertele caritabile ale lui Alexandru Tomescu, virtuozul cu Stradivarius. Se pare că Biserica Ortodoxă Română nu își permite să găzduiască în bisericile sale evenimente lipsite de țipete, îmbrînceli, îmbulzeală și în care babele nu se bat cu jandarmii, pentru că i-ar fi pătat în mod iremediabil obrazul.”

“Nici nu au apucat românii să scape de Dictachior, că un alt despot nemilos se născu din spuma micilor naționali perpeliți pe grătar. Premierul Victor Ponta, căci despre el e vorba, se dovedește a avea valențele unui tiran sîngeros, asuprind fără milă dosurile șefilor UE cu limba sa cea neiertătoare!”

“În urma unor eforturi supra-omenești, însoțite de o voință de fier și de o deontologie profesională căreia i se poate ridica statuie, autorii Invectiva.ro au reușit să dea adevărata valoare a calității lor de oameni și jurnaliști. Astfel, noi nu am pus în ultimele zile nici o minimă pe bază de Gigi Becali.”

“Fundația Greenpeace România a depus plîngere la Comisia Europeană împotriva Ministerului Mediului! Se pare că acesta, din exces de zel, tot protejînd fauna și flora din țara noastră, mai are un pic și îi lasă pe cei de le Greenpeace fără obiect de activitate.”

“Crin Antonescu a declarat astăzi că protocolul USL ”nu este nici suspendat, nici anulat și nici denunțat”. Rugat de cei prezenți să scoată protocolul la lumină, ca să îl poată vedea toată lumea, Antonescu a rugat asistența să aibă un pic de răbdare, pentru că Victor Ponta tocmai trăgea apa la toaletă și nu apucase să se spele pe mîini.”

“Angela Merkel a avut tupeul să comită blasfemia fără seamăn de a merge la Papa pentru a-i cere să susțină măsurile de austeritate în Europa. Nu că ar avea nevoie de binecuvîntarea Vaticanului, dar e bine să vadă oamenii că forțele Răului nu mai au teamă acum să jignească nici măcar Sfîntul Scaun.”

“Gata, s-a stabilit! De la 1 ianuarie 2014, cetățenii străini vor avea dreptul să cumpere terenuri în România. Se vede treaba că, după ce și-au vîndut țara en-gross, politicienii români vor să o vîndă și en-detail!”

“Reprezentantul României la Eurovision a luat o decizie plină de abnegație și sacrificiu, el epilîndu-se pe piept pentru a-și reprezenta cît mai bine țara. Asta este însă nimic în comparație cu gestul suprem făcut de premierul Bok3, dacă ne gîndim că Victor Ponta se epilează constant pe limbă, pentru ca oficialii europeni să simtă permanent o minunată senzație de catifelare în partea dorsală.”

“PSD este foarte aproape să absoarbă Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. Nici nu ar fi vreo mirare, dealtfel, dacă ne gîndim că televiziunea de casă a lui Ponta este noul OTV.”

“În contra-partidă la inițiativa parlamentarilor PNL, care au rezovat toate problemele țării și, nemaiavînd ce face, propun ca Ziua Națională să fie de acum încolo pe 10 mai, Invectiva.ro susține data de 7 iunie pentru noua sărbătoare de Ziua României. Pentru cine nu știe, în minunata zi de 7 iunie ne-a făcut fericita onoare să vina pe lume chiar Mult-Prea-Augusta-Sa-Alteță-Regală, Principele Radu Duda.”

“Nici nu a lansat bine Radu Mazăre Imnul stațiunii Mamaia, că au și apărut acuze din toate părțile cum că bucata muzicală ar fi un plagiat. Noroc cu carele alegorice și turismul sexual promovate de Mazăre, care păstrează, decisiv și irevocabil, nota de originalitate și identitatea litoralului românesc!”

“Niște imbecili din Primăria Capitalei vor să interzică prin lege bucureștenilor să mai dea de mîncare cîinilor fără stăpîn de pe străzi. Asta pentru că românii, în general vorbind, ar trebui să hrănească doar hienele din clasa politică autohtonă.”

“Acum niște ani de zile în urmă în România se serba pe 9 mai, în mod oficial, Ziua Victoriei, ca amintire a momentului în care s-a încheiat cel de-Al Doilea Război Mondial. Astăzi românii țin pe 9 mai, vrînd-nevrînd, Ziua Înfrîngerii, căci ce altceva pot ei comemora de ziua celui de-Al Patrulea Reich?”

“Mai marii USL s-au strîns în ședință post-pascală (sic!) pentru a face bilanțul anului de cînd Uniunea deține postul de Premier. Se pare că în conducerea USL există mai multe nemulțumiri legate de promisiunile făcute de Uniune care nu au fost, cel puțin deocamdată, încălcate.”

“Se pare că You Tube intenționează să introducă o taxă de cîțiva dolari pentru vizionarea filmelor încărcate pe această platformă. Decizia se va dovedi una fatală pentru televiziunile din România, despre care se știe deja că, pline de profesionalism, deontologie și bani, se documentează aproape exclusiv din surse gratuite de pe internet.”

“Premierul Bok3, cunoscut, nu se știe din ce motive, și cu numele de Victor Ponta, și-a petrecut sărbătorile de Paște la fel ca mulți dintre concetățenii săi, în pur spirit creștin ortodox. Astfel, în noaptea de Înviere, el s-a dus smerit să ia lumină de la Traian Băsescu.”

“Cei mai smeriți și mai evlavioși dintre români își arată de cîțiva ani adevărata față a credinței lor nestrămutate alegînd ca în Vinerea Mare să plece într-un chinuitor pelerinaj. Astfel, ei se jertfesc în adevărat spirit creștin urcînd Golgota de la vama bulgărească, înainte de a se lăsa copleșiți de patimile sălilor de mese all-inclusive de pe litoralul Mării Negre de la sud de Dunăre.”

Aprilie

“Ministresa USL cu cap de Plumb a dat aviz pentru explorarea gazelor de șist în Dobrogea, pe considerentul că nu reprezintă un risc pentru mediu. Probabil că riscul exista doar cînd erau alții la guvernare și comisioanele nu mergeau unde trebuia!”

“Deși a început Săptămîna Mare, premierul Bok3, pe numele său de rob al Domnului, Victor Ponta, continuă să facă păcate cu voluptate și să coabiteze și mai abitir cu Satana. Probabil că, în felul ăsta, Ponta vrea ca, de Paște, să dea tuturor românilor, dar mai ales celor care l-au votat, pe mielu’.”

“După ce premierul Bok3, alias Papleacă Ponta, a tot elucubrat în ultimele zile în privința faptului că România trebuie să adere la euro în 2019, să renunțe la suveranitate și să facă parte din Statele Unite ale Europei, nePreședintele Traian Băsescu a ieșit ieri la rampă cu declarații legate de necesitatea unui nou acord cu UE și FMI, pentru a grăbi procesul de convergență. Ce competiție acerbă între slugoi!”

“Autoritățile și cetățenii de rînd din Spania au ajuns în pragul disperării, în condițiile în care rata șomajului bate record după record, tinzînd în momentul de față spre 30%. Spaniolii nu trebuie totuși să dispere, ei pot veni oricînd să se angajeze în România, unde rata oficială a șomajului este de cîteva ori mai mică decît la ei, fiind, dealtfel, una dintre cele mai reduse din Europa.”

“În sfîrșit, guvernul condus de premierul Bok 3 va lua și o măsură vizionară, care ne va introduce și pe noi în rîndul lumii civilizate, dimpreună cu occidentalii cei mult-prea-luminați. Prin obligarea centrelor care colectează fier vechi să facă doar plăți prin virament, pînă și ultimul țigan muritor de foame care își tîrăște existența de pe o zi pe alta strîngînd resturi și vechituri din fier va ajunge un european pricopsit, posesor de card bancar.”

“Așa cum în jurul PD-L-ului roiește o mișcare populară, iar PSD-ul are satelit o uniune progresistă, stelele care conduc politica românească s-au gîndit că și PNL-ului i-ar sta bine o platformă politico-civică. Așa că astăzi se lansează Inițiativa România Liberală.”

“Congresul PSD, desfășurat cu mare pompă și fast în ultimele zile în București, le-a arătat tuturor scepticilor că urmașii PCR-ului și-au reformat cu adevărat partidul. PSD-ul este acum cu adevărat o formațiune politică modernă și tînără, care nu mai are baroni locali, pentru că i-a adus pe toți în forurile de decizie ale partidului, să conducă de la centru.”

“Premierul Bok3, pe numele său se slugă băsistă Victor Ponta, s-a amuzat teribil pe seama gafei pe care a făcut-o EBA în Parlamentul European, unde a încurcat discursurile. Problema este însă că nici el nu se dovedește a fi mai breaz, în condițiile în care de un an de zile tot încurcă nu doar discursurile, ci și tabăra politică în care ar trebui să joace.”

“Consiliul General al Capitalei pregătește o hotărîre prin care toți cîinii din București, cu stăpîn sau nu, fie că aparțin sau nu unei anumite rase, urmează să fie sterilizați dacă nu au pedigree. În replică, deținătorii de cîini au spus că sînt de acord să își castreze animalele, dar doar dacă javrele corcite care vor să impună asemenea măsuri aberante pot face dovada că au un pedigree în care scrie negru pe alb că sînt os de pur-sînge englez.”

“nePreședintele Traian Băsescu l-a lăudat ieri pe premierul Bok3, pe numele său de cîrpă securistă Victor Ponta, pentru faptul că soldul comerțului exterior este pozitiv, ceea ce se constituie într-o premieră absolută din 1989 și pînă în prezent. Este și normal să se echilibreze balanța de plăți externe, la ce cantitate uriașă de lingușeli și pupături în cur a exportat Bucureștiul în ultima vreme către Bruxelles.”

“Astăzi a fost inaugurată în București, cu toată pompa și tot fastul de rigoare, Piața Francofoniei. Pentru că nu se putea altfel, Piața Francofoniei se va afla în sectorul 5, unde se știe că trăiesc foarte mulți magrebieni.”

“După ce a propus legalizarea căsătoriilor între homosexuali, întreaga suflare a opiniei publice din România a sărit în capul bietului Remus Cernea, fără să înțeleagă că el era de fapt bine intenționat. Se pare că Remus nu vroia decît să stabilească un cadru legal pentru patima arzătoare, pentru iubirea infinită ce, iată, se consumă în aceste zile între Victor Ponta și Traian Băsescu.”

“Adriana Bahmuțeanu afirmă că a primit din partea USL propunerea să candideze pe listele Uniunii la europarlamentarele din toamnă. Dacă acest lucru se adeverește, Băsescu trebuie să aibă mare grijă: o fi controlînd el Parchetele, procurorii, serviciile secrete și pe trădătorii din USL, dar, dacă nu are grijă ce spune, riscă să își ia în orice clipă o tigaie în cap!”

“Autoritățile de la Berlin au anunțat că vor să destructureze o rețea neonazistă care activează în închisorile din Germania. Rețeaua neonazistă care conduce țara din poziții-cheie în funtea instituțiilor statului german nu va păți însă nimic.”

“Dînd dovada de un spirit de sacrificiu dus la extrem, aprigii reporteri de investigație ai Invectiva.ro, niște adevărați martiri în viață, s-au mai jertfit o dată pentru cititorii lor și au reușit să afle care sînt meritele deosebite care îl recomandă pe Cazancioc să conducă Justiția din România. Cel mai mare merit este chiar numele său, căci ”cazacioc” înseamnă în limba rusă slugă, fecior de casă.”

“Pentru cine are ambiția să îl asculte, Varujan Vosganian se laudă în stînga și în dreapta că va declanșa un amplu proces de reindustrializare a României. Deocamdată nu poate însă începe, mai are de privatizat sau de lichidat ultimele capacități de producție funcționale, ca să termine cu dezindustrializarea totală a țării, să poată omul să se apuce de industrializat temeinic, de la zero.”

“În ziua în care a decedat Margaret Thatcher, conservatorii din întreaga Europă pot să stea liniștiți, viitorul lor este perfect asigurat. O nouă stea se ridică pe firmamentul politicii europene de dreapta, numele ei fiind Elena Băsescu!”

“Ședința de astăzi a Guvernului cu privire la pericolul de inundații de pe Dunăre a fost condusă de To’arășul Ge’al Oprea. Așa că putem sta cu toții liniștiți, au fost luate cele mai potrivite măsuri: Gheneralul Oprea s-a încruntat la Dunăre, să stea dracului potolită în albia ei și să nu îl enerveze, că o dată își scoate limba aia a lui magică și o linge în cur, așa cum numai el știe!”

“Mare iubitor de artă și cultură, așa cum îl dă de gol și fața, Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a participat la deschiderea ediției de anul acesta a festivalului de film DaKINO, unde a luat cuvîntul exprimîndu-și susținerea necondiționată pentru filmele românești. În această idee, se pare că primăria pe care o conduce va turna continuarea filmului de animație ”Toți cățeii ajung în Rai”, doar că filmul va fi unul cu actori adevărați și se va chema ”Toate potăile ajung în Iad, lua-le-ar dracu!””.

“Incendiar și inflamabil! Invectiva.ro a aflat, în exclusivitate galactică, că Emil Bok trece în aceste zile printr-o tragedie fără seamăn, întreaga sa existență patetică aflîndu-se într-o mare cumpănă. Astfel, se pare că Bok1 nu poate concepe cum Bok3, pe numele său de puțoi securistoid Victor Ponta, este mai eficient decît el în a deservi oral măritul Băs.”

“În înțelepciunea lor fără de margini, politicienii și lătrăii lor din tagma analiștilor, jurnaliștilor și deontologilor cei echidistanți și independenți găsesc astăzi explicații pentru orice fel de ticăloșie, indiferent cît de mare ar fi aceasta. Astfel, pînă și comportamentul abject și sub orice critică al clasei politice autohtone nu se mai cheamă trădare ticăloasă, ci ”realpolitik”.”

“Prim-Ministrul României a ținut cu tot dinadinsul să marcheze într-un mod deosebit, de 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. Prin comportamentul său duplicitar Ponta le-a arătat tuturor că el, ca politician, premier și om nu este decît un păcălici.”

Continuarea AICI.

Mai vechi AICI.

1 thought on “Minima zilei în 2013 -II-

Comments are closed.

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg